Effektivare fiske med Storm 360GT!

Igår var vi och fiskade älv. Målet var att ta öring på grunt vatten med storm 360gt.

Fantastiskt fint väder hela förmiddagen och öringarna var som galna i färgen ”true blue” och ”hot olive” i solskenet, medans ”gold digger” var bäst när det mulnade på.

Långa kast över lugnflytande områden med uppstickande stenar och med en konstant långsam hemtagning samt hög spöföring var melodin. Ofta såg jag V formationer komma flera meter från sidorna och närma sig jiggen innan den slukades. Lite känslan av ytnära gäddfiske i grunda vikar om somrarna, riktigt spännande !

En hel del öring blev det, de flesta mellan 7hg till 1,5kg. Något jag märkt tidigare är att öringen ibland blir matt eller trög efter att det varit livat i området av plaskande fiskar . Då känns huggen som löv på kroken och dom bara biter lite lätt i paddeln.

Detta har jag löst enligt bilderna. En enkelkrok som stinger fästes med en O-ring från ex biltema. Innermåttet på O-ringen ska vara 6-8mm på 9cm jiggen. Bra alternativ som inte skadar jiggen eller påverkar 360ins fina gång.

Sufix super 21fc knyts i ”halsen” mellan skalle och ögla på jiggskallen. Kroken ex en VMC8299TR i lagom storlek beroende på om ni fiskar 9,11 eller 14cm modellen. Jag gillar 9cm på grunda områden. Jag använder alltid enkelkrok med uppåtböjt kroköga samt knutar typ grinner på krokskaft. Eller liknande knut.

Hoppas detta enkla knep hjälper till fler fiskar i håven!

Hittade en gammal goding till öring som också är fångad på grunt vatten men i slutet av säsongen strax innan isläggning.

Ha det gott och skitfiske

Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson