Meterfisk på X-Rap Peto

Ibland är det svårt att välja vilken art man skall välja att fiska. Förra veckan kunde jag inte riktigt bestämma mig så det blev ett Shimano Zodias spö till abborren och ett Shimano Technium spö till gäddan med i båten.

Det blev abborrfiske till att börja med. En Rapala Shadow Rap Shad (deep) fiskades över stock och sten och det dröjer inte länge innan en hungrig löjj jagande abborre blivit lurad.

Fantastiska hugg när du jerkar dessa beten!

Sedan var det dags att byta spö och art. Dock verkade gäddorna svårflirtade i det varma vattnet.

Fiskade av de platser som ofta brukar hålla gädda utan resultat.

Beslutade mig sedan för att testa på ett ställe jag sällan fiskar. Eftersom denna sjö är reglerad av dammar både uppström och nedströms finns en strömfåra. Min förhoppning var att gäddorna var mer aktiva där det varma vattnet rörde på sig lite mer. Om det var detta som gjorde det eller slumpen lär jag aldrig få veta men efter några kast hugger det på min snabbt fiskade Rapala X-Peto!

Redan 15meter från båten ser jag huvudet av en fin gädda komma upp och göra arga huvudskak. När det är dags för håvning bestämmer hon sig för att leva om riktigt och hoppar nästan in i båten. Men efter nästa håvningsförsök ligger hon i håven.

En fin gädda på 100cm. En snabbt fiskad X-Rap Peto med korta spinnstopp följt av ett snabbt ”drag” med spöt var melodin. Ofta tycker jag att man kan trigga gäddan att hugga genom dra betet ännu snabbare ibland. Just X-Rap Peto får då en ännu kraftigare gång och jag inbillar mig att detta ser ut som en flyende betesfisk vilket trissar gäddan till hugg.

Därefter var det dags för gäddan att simma hem och dags för mig att åka hem!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer