FÖLJ RAPALA PROGUIDE

  • Mathias Holgersson
  • Mathias Holgersson
  • Mathias Holgersson

Mathias Holgersson

Mathias Holgersson
Jag är en riktig fiskenörd som jobbar och brinner till 100% för sportfiske och upplevelser
på och kring sjön.  95-100% av min vakna tid tänker jag oftast fiske och planerar mitt nästa mål. Ett av mina mål som jag är stolt över, var att etablera en fiskeresort för predatorfiske. 2007 öppnade Lake Runn fishing resort som erbjuder guider, hyrbåtar och paket. Lake Runn fishing resort har fått utmärkelsen ”Sveriges bästa guideservice” av en av Europas ledande tidskrifter. Drivet till fisket hittar jag genom att utveckla mig själv inom olika arter och hitta tekniker som ger mig fler och större fångster. Detta bidrog till att jag kunde under Finaldagen av Worldpredatorclassic 2014 i Holland fångade den största fisken (samt en nypa tur). En annan tävling, Perch Pro 2014 där vill jag säga att teknikerna och erfarenheterna var en av de avgörande faktorerna till vinsten. Nu skall jag dela med mig av mina erfarenheter, tankar och idéer till er genom Rapala ProGuide´s

Ses på sjön!


Drömmen om en öring på 5kg..

8th augusti

– Öringfisket, det var där allt började. Farfar och morfar var de stora idolerna och helst skulle det vara på fluga. Fisket bedrevs mycket i skogarna kring Dalarna… Nu skulle jag kunna sitta i timmar och romantisera iväg, bara njuta av gamla minnen och upplevelser.

Men drömmen om en 5kg som alltid funnits där kom tillbaka på allvar för två årsedan. Jag och min bror hade ett mayhem fiske med ”jerkbaits”, vi fick flera fina med en topp på dryga 3kg. Jag tappade ett as den kvällen som jag uppskattade kring 4-5kg, känslan i kroppen, SHIT det är fullt möjligt att fiska effektivt efter dessa stora individer med hårdbeten. Kasten är inte långa, 20-35m medan båtens frontmotor rör oss 1.5-3kn framåt i jakten på stimmet, den jakten och känslan alltså!

Under semestern blev drömmen jag burit med sedan barnsben sann, då en … Läs mer »Pike Fight 2016!

Mathias Holgersson, Mikko Seppänen. Kommentarer inaktiverade för Pike Fight 2016!

12th december

 

Under många månader har nerverna legat utanpå och känslorna varit starka inför Bataljen mellan STORM – Söders Sportfiske – ABU -Westin. Team STORM består av Mikko Seppänen och mig, gissa om vi är taggade inför detta!
Pike fight utspelar sig i klassiska gäddvatten man läst och hört om sedan man börjat fiska. Att man dessutom möter legenderna på vatten gör inte saken mindre nervöst och spännande,  Pike fight 2016 börjar sändas 27/12 och håll utkik på youtube.com/freewater.

Detta kommer bli episkt för oss alla!Gäddorna går mayhem i plusgraderna!!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Gäddorna går mayhem i plusgraderna!!

6th december

Innan isen lägger sig eller rent av lagt sig för att åter gå upp, brukar gäddorna gå mayhem både på grunt och djupt vatten.
Men som alltid så kan ju vissa dagar vara så sjukt svåra, oftast när tempen under natten varit något kallare än tidigare. Dagen innan vårt pass var en sådan natt då var det svårt om inte väldigt svårt enligt rapport.
Så det bådade gott för oss när natten varit något mildare och under dagen skulle det bli ett antal plusgrader. Idag gästade jag Patriks Tracker Laker. Jag började med en RIP Tail direkt på morgonen och redan på första kastet högg första fisken men endast längst ut på svansen och då är helt omöjliga att kroka, tror jag missade 8hugg. Då Patrik och Linder upplevde samma sak men körde med lite mer kompakta beten. När de är på … Läs mer »119cm gädda på testfiske av NYA RIP….

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för 119cm gädda på testfiske av NYA RIP….

30th november

Innan kylan tog sitt grepp i Dalarna hann jag ut på några turer.
Extra roligt denna gång var att några nya beten som kommer under 2017 hade landat i postlådan. Dagen innan låg temperaturen på -7 grader och jag var rädd att isen skulle lägga sig på sjön men väl på morgonen låg tempen på -1 och skulle gå upp till +3 grader under dagen. Väl på plats (utan is) står bytesfisken (brax, mört, löja, sarv) exakt där de skulle. Solen hade redan gått upp och molntäcket börja spricka på sina håll. Dessa mornar i nov brukar gäddan kunna vara relativt aktiv och stå i eller alldeles utanför bytesfisken för att senare under dagen ställa sig en bit ifrån och gå in igen när mörkret faller. Efter många år som gäddfiskare hittar man favoritbeten osv. man letar beten som kompletterar det … Läs mer »GäddPB på Rapala Subwalk med tail

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för GäddPB på Rapala Subwalk med tail

13th november

Under hösten har jag och mina kunder verkligen fått kämpa för at få de större gäddorna.
Förutsättningarna har varit de rätta, väder och vind men ”något” har inte varit rätt.

Den massiva kylan som drog in under några veckor med konstant nordlig vind och ett drop i vattentemperaturen från  16.9° till 9-10° tog ett fåtal dygn här i Dalarna.  De gjorde många sjöar otroligt svåra och bytesfisken var orolig och flyttade sig mycket. Vi bytte då från de grundare jordbrukssjöarna och körde större klarvattens sjöar där temperaturen i mellanvattnet fortfarande var relativt stabilt. Det skulle visa sig vara melodin! Under ett par turer lyckades vi lura upp ett antal ”meterfiskar” med god kondition samt några nya PBn.

Rapala Subwalk med paddel eller en RIP tail var det som fångade störst och mest.”Vart” i sjön kan avgöra!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för ”Vart” i sjön kan avgöra!

28th september

De senaste passen har gått till att försöka förstå lite mer om de sjöar jag normalt fiskar. Under åren som gått har jag märkt stora skillnader i vikter på abborrarna gällande vart i sjön och även djupet de fångas på. På bilden (dålig skärpa) ser ni två abborrar som är fångad 300m ifrån varandra. Den smalare är fångad på ett flack med djupet 3.5-4.7m. Här är det galet mycket sjuktimmer! På platsen fick jag 15-20 abborrar i samma kondition. Alla har väldigt röda fenor och buken är spräcklig av röda prickar. Allt tyder på en stor diet av kräftdjur. Den abborren som är i betydligt bättre kondition är fångad på en helt strukturlös brant som går mellan 6-9m, utanför flaket 13m och helt platt. I stimmet fångade jag ca20-25 fiskar i identiskt kondition och längden varierade mellan 35-40cm. En 39cm … Läs mer »Cranka abborren!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Cranka abborren!

20th september

Just nu har den större abborren börjat stimma och terroriserar stimmen med löja. De senaste dagarna har de varit både djupt och grunt (3-9m) När fisken är riktigt på G och går i stimm, stiger de gärna flera meter för att attackera betet. Den här vackra abborren stod på en grundkant djupet var 4.7m och jag vevade bete på ca 2.5-3m. Den här och ett ca 20tal till (38-45cm) tog under en intensiv huggperiod vid perfekta förhållanden. Betet som fungerade bäst var Arashi Rattling Flat-Bluegill samt So-Run jokershad 4´LC

När jag fiskar de flesta crankbaits från storm eller rapala så vevar jag ner dem direkt efter nedslag, därefter vevar jag i relativt långsamt temp för att göra ett kort stopp och accelerera bete med hjälp av spöt. Många hugg kommer då och spöt som redan är laddat krokar fisken mycket bra

Ut och … Läs mer »Livefiske efter abborre med Fisheco!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Livefiske efter abborre med Fisheco!

16th september

Hej påer!

Hade riktigt roligt på sjön igår med Jan O från fisheco.
Abborrarna visade sig vara med i leken och slukade våra joggar riktigt bra stundtals.
Jag vet att många hade frågor kring fisket och annat, jag svara gärna på dessa frågor så gott det går.
Dock så vill jag att ni ställer dem i FB kommentarsfältet då de försvinner efter programmets slut i just den tråden.

Simma lugnt//MathiasGäddor i gräset!!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Gäddor i gräset!!

14th september

De senaste veckorna har det blivit mycket fiske på bortaplan. Sjöar som Mälaren och vissa skärgårdar längs ostkusten.
Sjukt roligt och utmanande fiske nu i september, mycket av fisken är helt bunden till vegetationen och vissa typer av gräs.
Temperaturen ligger fortfarande på runt 17 grader och gäddorna kämpar som arbetsmyror höga på nektar :) Med andra ord känns
fisken 2-4 gånger större än vad den är i hugget. Så sjukt roligt!!

När vegetation var så tät att inte det gick att fiska med ordinarie ringningar kickade R.i.P Curly 6″ Offset-riggade riktigt bra.
Fördelen men en Curly är att den fiskar med sin förfärliga svans, även fast den är full i gräs.

 

 

 Snacka gäddfiske på Sportfiskeboden

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Snacka gäddfiske på Sportfiskeboden

2nd september

I morgon lördag (3/9)finns jag på plats på Sportfiskebodens mini mässa i Täby. Kom gärna förbi och snacka lite gädd och abborrfiske, har även en del shysta erbjudanden från Sportfiskeboden!Giriga abborrar på jerkbait!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Giriga abborrar på jerkbait!

24th augusti

Nu börjar löjan samla sig inför den kallare årstiden som stundar och det tar abborren tillvara på.
Större stim med abborre jagar frekvent i stimmen av löja som trycks från djuparevatten allt mer mot ytan.
Ett av mina säkraste val för detta fisket är en jerk/twitch bait såsom X-rap,  Shadowrap, BX-minnow, So-Run minnow
Komihåg att använda ett spö som laddar snabbt för att få det mest av gången på dina beten, gärna Fast till X-fast action
och medium power och en rulle som tar in mycket lina, gärna 7:0;1 – 9:0;1. Spön som passar till jerk fisket och jag gillar är G.lommis E6X Shimano Crucial

Här ett kortare klipp hur jag fiskar med en Jerk/twitch, ni ser hur giriga de små abborrarna kan vara och huggen kommer i nästan varje kast. Här är bottendjupet ca 11-13m, så var inte rädda att använda dem på djupvatten.Ibland är inte marginalerna på din sida..

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Ibland är inte marginalerna på din sida..

20th augusti

Var ute på en snabbvända härom kvällen och provade om fullmånen kunde ge mig en bättre fisk.
Oftast är mängdfisket ingen höjdare just då men de större fiskarna brukar vara inne och käka :)
Just denna kvällen var inte marginal en på min sida, hade ett massivt hugg som var borta just efter mothugget.
Vid närmare inspektion satt hugget bakom sista kroken.  Just efter uppenbarar sig fisken på Side Image, det är en bra fisk.
Men så är fisket ibland samt en hunger väcks för revans.

 

 Prova 2017 års nyheter på Runn

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Prova 2017 års nyheter på Runn

10th augusti

Tjena!

Tänkte kolla om det är två personer som skulle vilja vara med ut och fiske lite ytbeten och annat roligt på Runn, tisdagen den 16e aug kl1700 tills det blir mörkt.
Vi kommer prova en del nyheter från Rapala och Storm som landar i butik 2017. Givetvis har jag med mig en massa annat roligt :)
Jag har all utrustning spö, rullar osv. med andra ord ett bra tillfälle att dessutom prova rullar och spön från bla. Shimano.

För att ha chansen vill jag att ni gillar @rapalaproguide_sweden och @mathiasholgersson på Instagram. Under videon som ligger på min Instagram vill jag att ni kommenterar med hashtag #storm_fishing
På fredag ställer vi en sumpgenerator på antalet kommentarer, två nummer kommer att väljas. Numren motsvarar kommentars ordningen under videon på Instagram.
Nu hoppas jag det är några som vill och kan ;)

Kolla in videon

 Storm Superu-shad riggad på spinnerbait!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Storm Superu-shad riggad på spinnerbait!

25th juli

Räcker inte vibrationerna från ett spinnerbait ibland!?
Under sommaren fiskar jag mycket med spinnerbait både efter abborre och framförallt gäddan. Ett spinnerbait som brukar fungera bra för abborren är bl.a Terminator T1
Som ni ser på bilden har vi nästan ingen vind just denna dag och solen står högt på himlen. Vid dessa förhållanden brukar det vara svårt att få gäddan att hugga.

Ett tips som brukar fungera för mig är att ”trailer” kroka en jigg, du ger spinnerbaitet en annan presentation och tillsätter en vibration med en annan frekvens. Just denna dag fick vi 11 av 17 fiskar på ett hemgjort spinnerbait riggad på Storm Superu Shad.  Prova gärna att sätta en Storm Hypno grub på ditt spinnerbait när du fiskar abborren, dödligt!

Mer om ämnet kommer i ett senare inlägg!

 

 Meterfiskar på softjerk och subsurface!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Meterfiskar på softjerk och subsurface!

19th juli

Här kommer lite bilder från ett roligt fiskepass med några av mina stammisar. Vi fiskade grunt med ytbeten och offset riggade jiggar.
har ni provat VMC 7346 Fixed swim Blade? Galet effektivt att rigga en So-Run och fiska snabbt ovanför gräset.
Vi kör även med Storm So-run spiketail med 7346WT och jerkar hem den ovanför gräset.
Denna dag fick vi 5st över meter med en topp på 112cm, men självklart få vi inte bara stora fiskar.Nytt PB, DD riggad So-run spike tail!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Nytt PB, DD riggad So-run spike tail!

14th juli

Aspen är en sjukt aggressiv fisk som älskar snabbt fiskade beten.
Normalt fiskar jag dem med walk-the-dog beten så som Rapala X-walk, Arashi Top-walker eller Rapala sub-walk.
Nästan så snabbt att du inte hinner ta in löslinan med 8:1;1 utväxlad lågprofilare.

Just denna tog en Storm So-run ”spike tail” riggad på en VMC Drop Dead Hook ”soft-jerk” fiskad snabbt under ytan.
Sjukt bra fight med Shimano Zodias 4-12gr :)

Aspen var 74cm och nytt PB för mig. :)

 107cm I stubbvassen!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för 107cm I stubbvassen!

7th juni

Vi fiskar mycket med RIP skruv riggade RIP Curly och offset riggade So-Run Superu. 7346WT – MYSTIC® PREDATOR Heavy Duty Weighted Swimbait Krok är grym till detta. Inte enbart att den krokar bra utan du med ett handgrepp kan ändra vikten på kroken så du kan få jiggen att falla vertikalt eller horisontellt. Ställer du den så jiggen faller horisontellt så ”fluttrar” jiggen som så många gånger är avgörande för de större fiskarna.Abborre, gös och gädda

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Abborre, gös och gädda

6th juni

I veckan fiskade jag med två killar från Schweiz. De hade haft lite kämpigt i början va veckan med hårdavindar och dåligt väder.
Just denna tid på året är det normalt ett övergångsfiske som kan vara väldigt svårt på Runn. Vi åkte ut med målet att få nån bättre borre och/om vi lyckats med det övergå till gös och gädda.  Redan på första grynnan hittar vi ett antal större abborrar som står relativt djupt 8-9m. Vi märker direkt att de rör sig efter stimmen med löja som är i närheten. Efter bara 10min har det gått ut väldigt djupt  och vi slutar att fiska på dem. På nästa plats så får vi ett gäng  35-40cm fiskar på So-run spiketail i färgen Pearl shiner som liknar en löja.  Även här rör sig fisken mycket i vattenlagren och jagar aktivt, alla fiskar vi får … Läs mer »Street Fishing Falun!

Mathias Holgersson, Mikko Seppänen. Kommentarer inaktiverade för Street Fishing Falun!

2nd juni

Onsdag kväll slöt ett tiotal sportfiskare upp i Falun för att tillsammans fiska sig ner i ån genom vackra Falu centrum. På initiativ av Mathias Holgersson samlades alla vid klockan 17 och det dök upp både nya och gamla ansikten. Målet var en trevlig kväll och träffa nya människor samt att eventuellt lura upp någon av åns abborrar eller gäddor. Träffen var uppskattad och alla bar på stora leenden! I det fina vädret hade Faluborna samlats i centrum för att äta och umgås bland dom många uteserveringarna och vårat lilla jippo verkade uppskattat då många tittade, hejade och log mot oss :) Flera personer kom t.o.m fram och ställde frågor. Deltagarna fick även chansen att känna på dom nya Shimano Zodias-spöna då jag och Mathias hade med oss en varsin bestyckade med en Metanium DC samt en Aldebaran BFS XG Limited. … Läs mer »45 abborrar över kilot – Rapala Shadow Rap

Mathias Holgersson, Rapalaproguide. Kommentarer inaktiverade för 45 abborrar över kilot – Rapala Shadow Rap

12th maj

Under våren gjorde jag och min goda vän Henrik Karlen en satsning på Östersjöns stor abborrar.
Till min glädje lyckades vi med målet :) Läs gärna och dela vår glädje!
Har ni några frågor gällande fisket skriv gärna i kommentarsfältetalt. skicka ett PM på FB.

Tack Magazine Fisheco för intervjun, Läs hela magasinet HÄR

Vill du följa mitt fiske på instagram följ  @mathiasholgersson eller här på @rapalaproguide_swedenLång gädda på R.I.P och MultiDepthScrewSystem ” RIP-skuven”

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Lång gädda på R.I.P och MultiDepthScrewSystem ” RIP-skuven”

9th maj

Att vara fiskeguide har sina fördelar, du får vara på sjön väldigt mycket, du träffar otroligt duktigt fiskare, alla fiskare kommer från olika bakrund. Detta gör att man kan hitta guldkorn som ”safe cards” osv. Allt för att kunden ska få ut det mesta av sin upplevelse.

Efter nu ha fiskat med R.I.P Shad curlyn i snart ett år, kan jag bara konstatera att min ”safe card” låda är fylld med RIP :)
Helt sjukt vad mångsidig den är med Multi depth Screw System. Ni som testat den, har ni märkt vad den håller? Har en jigg som inte jag lagat på ca 40 fiskar. Men som sagt, nästa fisk ryker väl tailen ;)

Denna gädda är en gammal fisk som precis lekt oh tog på en RIP curla med RIP skruven (5gr huvud) på ca 2.5m

Just nu har det kommit in en … Läs mer »Vårfiske i Runn med stor fisk!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Vårfiske i Runn med stor fisk!

5th maj

Nu har våren äntligen kommit till Dalarna och framförallt Runn.
Under ett par veckor har jag kört ett antal pass och guidningar med olika utgång.
För mig är våren bland det roligaste och mest utmanade fisket och framför allt i Runn.
Något jag lärt mig och måste accepterar är att man inte alltid får fisk denna årstid men du lär dig
alltid något om hur fisken beter sig.
Här ser ni ett klassikt vårhak, relativt djup plattbotten där ofta stor fisk står i direkt anslutning till
lekviken. Nästan 90% av de största vårfiskarn får jag på liknande ställen vid sjöfiske.

Just denna plats har jag fiskat ett antal gånger under ett antal år men har stannat vid 8-8.5kg.
Men jag vet att det går större fisk in och leker och att det måste gå att få dem. Största frågan är när
de stora börjar gå in och ställa sig. … Läs mer »RIP fortsätter att leverera!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för RIP fortsätter att leverera!

28th april

Under 3 turer har RIP shad Curlyn totalt dominerat med 9 fiskar runt metern (största 105) och många mindre. Vi har kämpat för att få fisken och har haft otroligt roligt påvägen dit i spöregn/snö och storm. Mest givande har varit rännor påväg mot lekområden och djupt har varierat mellan 4-9m. Längre rapport kommer!

 

Simma lugnt//Mathias

 Shimano BFS Concept

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Shimano BFS Concept

19th april

Jag använder mig av många olika metoder till mitt abborrfiske, då är utrustningen ett väldigt viktig verktyg för utförandet och effektiviteten. När Shimano lanserade BFS ”Bait-Finesse-System” blev jag lyrisk och hoppades att det skulle bli så bra som kritikern
lovordade. Till vårens abborrsatsning skulle jag med glädje prova Shimano BFS concept hos rullar och spön. Rullen jag valde att använda, Shimano Aldebaran BFS XG Limited. Aldebaran är känd världen runt inom ”finesse kretsar”  och anses
vara den bästa rullen för finesse fiske och BFS XG Limited skulle vara bättre!? Med en extremt lätt magnesiumspole samt ”super free” accelerera den galet snabbt och bromsas effektivt av de 8 vikterna i Shimanos BFS bromssystem. Detta gör att du effektivt kan kasta jiggskallar ner till 2gr!!!!(med rätt inställning) Något annat som jag verkligen gillar är utväxlingen, 8.0:1. Du tar in ca 80cm lina per vevtag som gör den idealisk för … Läs mer »Shimano Metanium DC – Kastinställning

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Shimano Metanium DC – Kastinställning

7th april

Hej på er!

Senaste tiden har det diskuteras mycket kring  lågprofilsrullar och dess egenskaper. Vanligaste frågan är vilken rulle som är bäst anpassad till abborrfisket. Just till detta fisket kastar man mänga gånger relativt lätta beten 5-12gr, det är då rullens prestanda verkligen sätts på prov.  Shimano Metanium DC är kanske den mest potenta rullen som finns på svenska marknade för detta fiske. En processor i-DC5 styr spolens rotation under kast och minimerar risken för ett bakslag, ultimata arbetsområdet är 5-30gr. Jag har även kastat lättare beten utan problem. Efter att ha provat rullen ett tag kan jag säga, du måste verkligen jobba för att det ens ska bli en tendens till bakslag. Om det blivit bakslag har jag haft fel inställningar på rullen.

Viktigast är att ställa in den lintyp samt kastvikten på betet du tänkt använda: N=Nylon PE=Flätlina F=Flourocarbon. Kastbromsen … Läs mer »Årets första 10 plussare på R.I.P Shad Curly Tail

Mathias Holgersson, Rapalaproguide. Kommentarer inaktiverade för Årets första 10 plussare på R.I.P Shad Curly Tail

27th februari

 

Igår var det dags för första gäddpasset för året, med mig var Jonatan Backlund. Ingen hade egentligen några förväntningar på dagen.
Vi började att leta platser fisken står under vintern, platserna som normalt håller betesfisk och gädda var helt tomma. Och då menar jag helt tomt! Planen gick då över till ståndplatser innan lek där strömmen inte är för stark och skyddade lä-kanter som brukar ge en och annan gädda i mars-april. Vatten tempen varierade mellan 0.5-0.6 grader så det är långt till lek. Men provar man inte så för man inget veta.  Positivt var att det inte gick så mycket vatten i älven på eftermiddagen och bildat större bakvatten och mer isolerade strömkanter än normalt.

Redan på första platsen fick jag en helt okey fisk som full inhalerade en en stor curly som jag endast fiskade med en 25gr jiggskalle utan … Läs mer »Vinterservice och krokbyte

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Vinterservice och krokbyte

6th februari

Vintern är den årstid jag passar på att gå igenom mina beten och byta krok om det behövs. Under säsongen lever dem ett hårt liv, stenar, stockar och förhoppningsvis nån fisk. Vid avkrokning är det väldigt lätt att man rätar/böjer kroken eller skadar spetsen . Alla dessa faktorer kan vara avgörande om du landar fisken eller inte. Några krokar som passar bra till vobblerfisket är VMC7450 en lätt krok (rak) som likaså passar till stingers. VMC7545 är en ”spark point” för ännu bättre penetrering vid krokning. Den krok jag använder mest är VMC7552 som är en ”hybrid” i krokgapet och farligt vass som jag upplever krokar allt.

 

Viktigt när ni byter krok är att inte använde för stora eller försmå krokar då dessa ändrar gången på betet. Är ni osäkra vilken krokstorlek ert bete har gå in på Rapala’s hemsida så … Läs mer »Tv inspelning med flyt!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Tv inspelning med flyt!

16th juni

I början av maj så hade jag besök av ett produktionsbolag inom ”Fishing TV” från Polen. Under inspelningen hade vi väldigt varierande väder som påverkade fisket till det negativa, men med luckor där all fisk i vikarna var som galna! Jag fiskade med Subwalken med långa spinnstopp och det med framgång.
Vi fick ett par riktigt fina fiskar med en topp på 110cm! Här ser ni Poitr med en grann gädda!Kvällsfiske

Mathias Holgersson, Rapalaproguide. Kommentarer inaktiverade för Kvällsfiske

8th juni

Körde lite med X-Walk i strömmen. Första kastet gädda sen gädda, gädda och till sista en borre på 700-800gr!
Lite omväxling från guidefisket de senaste veckorna. Bäst var att köra lugn ”Walk the dog”Öppet vatten

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Öppet vatten

3rd maj

Äntligen har våren kommit till Falun. Nu var det väldigt längesen jag fiskade i öppet vatten. Men i förrgår tog jag några första kast, provade om det var några abborrar som vill hugga på min lilla storm jig. Första kastet fast fisk, men gick tyvärr lös ;( Nu har säsongen iallafall kommit igång!Fisket som frös inne!

Mathias Holgersson. Kommentarer inaktiverade för Fisket som frös inne!

21st mars

Åker från vintriga Dalarna för en veckas fiske i Blekinge skärgård. Kändes konstigt att åka med båten bakom bilen i -22 grader. Väl nere i Blekinge ligger alla ramper under is, Rapala Ursuit på och börja hacka is! Efter 2 timmar får vi i båten och börjar bryta den 2-6cm tjocka isen. Förhoppningar föds, väl ute på öppet vatten har vinden tilltagit till 14ms och fiske var inte ett faktum. Med denna vind hoppas vi på att vinde bryter upp den is som ligger. Nya tag under morgondagen! Simma lugnt//MathiasKylig dag på Söröya

28th februari

Första dagen på Söröya så fiskade vi efter röding och skädda för vinden satte stopp för våra planer att åka ut på havet. Men imorgon kommer vi förmodligen ut på havet och då ska det fiskas torsk.Grundvatten fiske med Rapala Jointed Clacking´Rap

Mathias Holgersson, Rapalaproguide. Kommentarer inaktiverade för Grundvatten fiske med Rapala Jointed Clacking´Rap

12th februari

Sedan jag fick nya Rapala Clacking´Rap så tänkte jag att den måste vara perfekt för långsamt spinn i kalla vatten.
Vi gjorde ett test i Rügen, Tyskland under hösten. Vatten tempen låg på 2 grader och dimman var så tjock att vi inte så mer än en kastlängd. Men vad gör det när gäddorna var som galan under dagen!! Jag började fiska JCP i långsamt tempo, riktigt långsamt. Men med ett bottendjup på 0.8-0.5m så fick jag lov att fiska den lite snabbare, ytan exploderade och första gäddan var ett faktum. De verkar gilla den långsamt svepande gången tillsammans med ”klick-klick” från rassel-kammaren. Under dessa förhållanden brukar Rapala X-Rap Subwalk också leverera, så även idag. Den fiskade jag med spinn stopp efter 3-5 jerk, still 2-4s för att sedan jerka 3-5 gånger. Jag lyckades få ihop ett 20tal gäddor på Subwalk … Läs mer »