Mari Höglund

Jag heter Mari Höglund och är född och uppvuxen på bästa kusten strax söder om Övik.

En del tror jag har finskt påbrå pga namnet, men icke. Mari uttalas precis som med e, fast utan.

Driver eget som affärskonsult där jag jobbar med affärsutveckling inom ledarskap, kommunikation och försäljning. Fritiden utöver fisket så spelar jag fotboll och hockey.

Skulle nog blygt våga påstå att fisket för mig funnits där redan som liten då mina sommarlov spenderats i båt. Samma båt som deltog och drog pråmen på sällskapsresan faktiskt. För er som kommer ihåg de gamla klassikerna.

När jag träffade min sambo Johan Pettersson för tolv år sedan skulle man kunna säga att fisket fick en ny dimension. Dylikt till fiskeprylar hade jag aldrig sett. Lite som en omvänd version av att bokstavligen köpa grisen i säcken (nätet). Det har både håvats och släppts tillbaka fiskar jag inte visste fanns.

Det som fascinerar mig mest med fisket är att du aldrig vet vilken upplevelse du får vara en del av. Att vara ute i naturen och få åskåda allt som händer och sker runt om en är magi och en ynnest att få tillgång bara runt husknuten. För mig är fiske lika mycket avkoppling som enkelheten att sitta på en brygga med ett metspö i handen, till spänningen, jakten och utmaning att slå tidigare rekord. Det kan vara lika mycket frustration som glädje. Och jag gillar att du aldrig någonsin blir fullärd, så fort man tror man ”knäckt koden” så visar det sig att det var precis tvärt om. Kanske är det just det som är tjusningen.

Vi fiskar ofta hela familjen då både son och hund gärna hänger med, Jag skulle säga att vi är rätt allround och anpassar oss ofta lite efter årstid osv. Personligen gillar jag spinnfiske efter gädda främst tätt efter öring och abborre. Tror det kommer bli en spännande kommande säsong. Förhoppningsvis får jag dela med mig av bilder och händelser under våra turer, Ser framemot att fånga min 12 e gädda över 10 och slå nuvarande PB.

PB Gädda: Tyngst 12.08 (Längsta gädda 122cm)