Mikko Seppänen

Mikko Seppänen, boende i Stora Skedvi i Dalarna.

Jag arbetar inom elbranschen och vid sidan av mitt fasta arbete jobbar jag extra som fiskeguide på Mathias Holgerssons fiskecamp Lake Runn Fishing Resort.
Fiskeintresset har jag haft hela mitt liv och jag fiskar så ofta jag kan och då är det spinnfiske efter gädda och abborre som tar den mesta tiden. Jag fiskar från en Alumacraft Competitor 165CS med Suzuki DF90 och det mesta fisket sker inom Dalarna även om jag gör någon längre tripp emellanåt.
Nummer ett för mig är gäddan som fascinerat mig mest som den toppredator den är och hennes vilda sätt att styra sina revir och våldsamma hugg framkallar en spänning hos mig som jag aldrig får nog av!
Spinnfiske föredrar jag pga dom oändliga möjligheter till tekniska finesser och min drivkraft är att ständigt förbättra mig själv för att lyckas under så många olika förhållanden som möjligt.
Jag hämtar mycket inspiration från bassfisket i USA till mitt abborrfiske där metoder som jerkbait, shaky head etc är vanliga medan vi i Sverige inte riktigt har anammnat det ännu. Jag försöker även översätta muskiefiskarnas metoder till det skandinaviska gäddfisket för att hitta nya metoder att lägga till i arsenalen.
Förutom gäddan och abborren varvar jag emellanåt med några göspass och jag smider även planer för riktad spinnfiske efter insjööring med jerkbaits, wobblers etc.
I mitt fiske fokuserar jag mer på längd än vikt och mina mål är gädda över 130cm och abborre över 50cm.
I dagsläget har jag 5st gäddor över 120cm med 126cm i topp och den tyngsta vägde 13,8kg medan dom längsta abborrarna har varit drygt 48cm och gösen 88cm.
Att skriva om fisket och försöka dela med mig av mina erfarenheter är också en del i hobbyn jag tycker är väldigt kul!

Här hittar du Mikkos alla blogginlägg »