Ralph Bengtsson

Ralph Bengtsson 51 år ung Göteborgare av födsel och ohejdad vana.
Jag har jobbat som svetsare och smed i många år men äger och driver
numera Sörvaer gjestehus på Söröya.
Fisket är något som följt mig genom livet ända sedan jag var liten och man kan väl säga att det har varit en röd tråd för mig. Jag har prövat dom flesta olika sportfiskemetoder med blandad framgång och har även tävlings fiskat en del .Mina val av arenor har ju varit lite beroende på vad jag vill fiska. Bolmen denna fantastiska sjö där jag har sommarstuga har är ett bra fiske, framförallt efter gös och gädda men även abborre.
Jag har även varit i Croatien 3 vändor med trailerbåt och kompisarna, själv så får jag inte traila ekipaget men jag sover gott så det går på ett ut tycker jag. Fisket har för min del varit helt ok med tonfisk på över 80+ vi fick även riktigt stora blåhajar och albacores.

Panama ja vad säger man… ett helt underbart ställe som jag gärna återvänder till. Allt är i mina ögon helt kanon, stor fisk mängder av arter m.m. Har haft förmånen att åka dit 2 gånger på ett halvår i Nordic sea Anglings regi.
Simrishamn där fick jag en lektion i laxtrolling av Ismo Raunema som jag sent skall glömma tack för det. Vi fick två st. 10+ lax på två dagar vilket gjorde att jag skaffade trollinggrejor (tur att min fru är insatt i sportfiskets värld).
Norge, måste ju vara det bästa grannlandet man kan ha när det gäller mitt intresse. Jag har varit på många olika platser och fiskat i Norge men som ni förstår så har blivit Söröya som
har blivit min hemmaarena, detta fantastiska sportfiske paradis. Här finns nog det mesta man kan önska sig när det gäller tyngre havsfiske, fisket kan ibland vara rent brutalt.
Man kan väl utan att ljuga säga att det är ett fiske-eldorado i världsklass.
Utöver havsfisket så finns det mycket att utforska på fjället, det finns mer än 900 vattendrag på ön och i många av dessa står det öring och röding.
Om man skall summera lite så kan man säga att jag är en allround fiskare med viss förkärlek till havsfiske. HUR SVÅRT KAN DET VARA.

 

Här hittar du Ralphs blogginlägg »