Tommy Blomander

Jag heter Tommy Blomander  och bor  i Hjältevad  ett litet samhälle mitt i Småland.

Jag har fru, två utflugna barn och två hundar Jag jobbar heltid som ansvarig för ett sliperi inom Vida koncernen Sveriges största privata sågverkskoncern. Jag jobbar även deltid som styrkeledare i räddningstjänsten och  ansvarar för räddningstjänsten i samhället som jag bor i.

Så fort jag har tid över så försöker jag komma ut o fiska så mycket som möjligt. Jag tycker det mesta inom fisket är roligt men har snöat in på vertikalfiske efter gös. Min insnöade satsning på vertikalfiske har varit lyckad för jag har haft turen och lyckats få åtta st gösar över 10kg  varav två st  över 11kg!!(största är på 11450g.)

Det är en otrolig känsla när man ser på ekolodet en riktigt stor gös på väg upp mot betet, då kan man snacka om pulshöjare. Senaste tiden har jag mer och mer börjat fiska från kajak för jag känner att jag vill komma lite närmare naturen på nått vis , sen upplever jag att fisket blivit bättre från kajaken. Jag inbillar mig att fisken inte skyggar lika mycket för kajaken som för båten.

Mitt personbästa på gös är 11450g och min största gädda vägde 12400g.  Jag har även fått en gädda som  var 120cm lång och var 60cm i omkrets men den gången hade jag klantigt nog inte någon våg med mig  men det var en grym fisk. Mitt personbästa på abborre är 1750g.

Mitt drömmål är att få en gös över 13kg.

 

Här hittar du Tommy Blomanders blogginlägg »