Måste-prylar i båten – Vägning och mätning.


image

Snart är våren här och det är dags att packa båten med utrustning inför säsongens fiske. Jag brukar ta en dag och gå igenom alla prylar jag plockade ur båten efter hösten/vinterns sista fiskepass. Det börjar alltid mycket seriöst med att jag försöker skala bort allt som inte är absolut nödvändigt, men för varje grej jag plockar bort infinner sig en viss ångest. Jag har ungefär samma syndrom som en manisk samlare på °bra att ha grejer”. Allt är av intresse! Första packningen brukar gå bra, men sen fylls alla utrymmen så sakteliga på under sommaren. När hösten kommer är det proppfullt och kaoset är ett faktum. Jag lär mig aldrig tydligen. Men i år skall det bli ändring på detta. Hoppas jag! Här kommer några förslag på en del nödvändig utrustning som jag inte kommer skala bort.

Måste-prylar i min båt!

Vågar och måttband

Själv är jag den sortens sportfiskare som tycker det är viktigt att veta vad fisken väger. Längd och omkrets är  också intressant, men det är vikten som är det primära. En bra våg, eller helst ett par stycken,  är därför ett måste i min packning.  Jag vill gärna väga fisken på en digitalvåg för att få så exakt vikt som möjligt – men vis av erfarenhet vet jag att dom kan krångla. Fukt och elektronik hör ju sällan bra ihop. Dessutom har batterier en otäck förmåga att laddas ur när man som bäst behöver dom. Därför har jag alltid ett par vågar i olika skalor med som inte är digitala. Bättre  ”Safe than sorry” är mitt motto i det fallet. Kastar man med ett måttband av plast också så är man hemma på den så kallade vikt och måttfronten.

Fortsättning följer…

Normark har ett stort sortiment av olika vågar. Läs mer här.

Normarks produktkatalog 2016

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide