Seeker Jerk till vårfisket

Nu är sista isfiskepasset avklarat för denna säsong. Nu börjar det jag verkligen brinner för! Spinnfisket!

Förra året kom Storm med en nyhet som heter R.I.P Seeker Jerk. Detta är ett bete du både kan jerka men även ta hem som ett tail-bete. Betet väger 80 gram och är ca 20cm beroende på vilken tail du använder. Under sommaren och hösten hade jag riktigt bra fiske på Seeker Jerk och ser verkligen fram imot att pröva detta bete även nu på våren.

När man köper en Seeker Jerk får du med två olika tailar/paddlar. En kortare lite tjockare, samt en längre lite samlare. Den tjockare och kortare tailen ger betet en lite livligare gång ( perfekt för lite varmare vatten) medans den längre ger betet en mer diskret gång.

Nu i vår när vattnet är kallt kommer jag framförallt använda mig av den smalare och längre tailen. Betet får då en lugn förförisk gång vi sakta monoton hemtagning, vilket jag upplevt kan vara riktigt hett med fiske med tailbeten under vårfisket. Kasta ut och bara veva sakta utan spinnstopp har funkat bäst för mig. Funkar inte det jerkar man Seeker Jerk. När du ger betet lite frilina kommer du få ut betet fint åt sidorna med bra ”häng”. Med Seeker Jerks fina ”häng” i vattnet kan man ta hem betet sakta vilket jag tror kommer bli grymt i kallare vatten. Seeker Jerk är ett av mina absoluta favoritbeten som du kan fiska på många olika sätt året om på grund av dess utförande, form och två olika tailar.

Förra höstens största gädda för mig lurades med hjälp av en Seeker Jerk.

Här kan ni se när Mathias Holgersson presenterar Seeker Jerk!

Äntligen är våren här på allvar! Än så länge har jag bara hunnit med en tur i kajaken men nästa vecka kommer det bli båtpremiär! Som man längtat!

Ut och njut! Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids