X-Rap Scoop hjälpte oss upp på pallen!

Idag var det dags för årets tävlingspremiär. Den hölls på Hovran i Hedemora, en del av Dalälven. Jag ingick i Team Gäddstorm tillsammans med Martin och Haris.

Förhållandena idag på älven var grymt svåra. Mycket och strömt vatten och sjunkande temperatur satte verkligen oss tävlande på prov.

Jag började fiska grunt med Rapalas nya skeddrag X-Rap Scoop! X-Rap Scoop är ett perfekt tävlingsbete som du kastar långt o som är lättfiskat. Med sina två krokar sitter de flesta gäddor som hugger. Det som jag blev väldig positivt överraskad av idag var att betet gick att fiska väldigt långsamt. Perfekt för rådande förhållanden! Betet fiskar även i droppet och spinnstoppen då det får en förförisk gång när det dalar ner. Betet har även en bredare profil än andra skeddrag jag fiskat vilket jag verkligen gillar!

Tillbaka till tävlingen!

Vi förstod genast att vi skulle få kriga för varje gädda idag. Men rätt som det är känner jag ett bestämt hugg och mothugget sitter! Den kunde inte låta bli men sakta hemtagna X-Rap Scoop!

Ingen jätte men den gäddan tar oss upp i ledning. Efter denna dröjer det inte länge innan även Haris kan landa en godkänd gädda och vi befäster ledningen.

Där och då kändes det som vi skulle lyckas ro hem tävlingen och vid radiotystnaden kl14 var vi fortsatt i ledningen!

Men vårt fiske tvärdog och vid tävlings slut hade två lag lyckats ta sig förbi oss.

En till gädda hade räckt till seger men en 3e plats är inte fy skam!

Bra kämpat alla tävlande! Idag var det grymt svårt!

Ta en titt på Rapala X-Rap Scoop HÄR!https://youtu.be/R5x-KddkL_E

Nu hoppas jag att alla isar snart är borta så jag kommer ut med båten och kajaken där jag vill!

Ut och njut!

Skitfiske!

Comments

Kommentarer

Om Andreas Ingrids