Ibland går de inte som man tänkt sig

Det blev en spontan fisketur då jag legat i feber sista dagarna, men när man känner att suget blir för högt efter fiske så måste man ut helt enkelt. Jim kom o hämtade mig i nybro vid 9 tiden sen åkte vi vidare mot kusten, väl framme så sken solen men de blåste lite kalla vindar.
Vi sökte oss mot nya platser där vinden legat på dagen innan och de ger resultat, men? fel art, brax.. aha då har vi hittat braxstimmet och i dom brukar ju alltid lite större gädda stå, så vi ger de en stund och jag känner en stöt i spöet, gädda? brax? jag gör ett vevstopp och smack! detta måste vara gädda säger jag till Jim, och visst är de så, en 5kilos synar båten och efter ett par snabb foton så får hon gå tillbaka. Hon tog på en Storm Seeker Shad, ett bete jag kör 99% av fisketiden när jag är ute, du kan fiska de både djupt och grunt.
gädda gädda1

vi smäller på ett par braxar och även en id innan de tar tvärstopp i Jims spö men tyvärr klev den av.
Han kastar ut på exakt samma ställe och hinner knappt ta ett vevtag innan de smackar på. Väl framme vid båten så ser vi att de är en bättre
gädda men att betet sitter riktigt ytligt på fisken så jag greppar håven fort och 1 dm från håven så går fisken loss från betet, jag sträcker mig lite extra för att få
i fisken i håven och halva är i men då åt fel håll så fisken simmar ut. Fisken var en 8+ kan vi iallafall säga då vi såg hela fisken, men ibland får man känna sig besegrad
helt enkelt. Vi tar den nästa gång!

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide