Snart smäller det !

SM 2013 Grumsfjorden 149
Kommande helg avgörs 2014 års SM i pimpelfiske på sjöarna Runn och Ösjön i Falun-Borlängeregionen, anledningen att det dröjt ända tills nu är att förra vinterns katastrofala isförhållanden tvingade arrangörerna att flytta fram arrangemanget. På lördag fiskas den individuella tävlingen där jag har en medalj att försvara, med mig har jag även min son Oscar som är sugen att ta sin första individuella medalj.

Under söndagen fiskar vi lagtävlingen med fyra deltagare i varje lag, där vet jag att våra juniorer vill gärna knipa guldet då det blev silver sist.

Taktiken kommer att bli fiske med vertikalpirk med färgad trekrok, området är massivt stort och just nu är det 10-30 cm snö på sjöarna vilket i varje fall för min del gör att jag väljer bort de mest avlägsna områderna. Man skall ha klart för sig att lyckas knipa en medalj på ett SM är ganska få förunnat, det gäller att göra sina fyra bästa tävlingstimmar just denna dag men samtidigt är det lätt att missa de bästa områdena.

Vi följer Sportfiskarnas regler som innebär att endast abborren räknas under tävlingen. därav valet av utrustning. Novan och övrig utrustning är laddad och klar och jag ber till abborrguden att ge mig lycka.

Rader kommer, Hörs !

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide