Sista ismetet gick bra, fina gösar och gädda!

Nyligen hade vi vinterns sista ismete, och bra gick det! Vi valde i sista stunden en sjö som skulle ha bra is enligt rapporter (med en djuphåla), och bra gick det med fina gösar & gäddor i solskenet!

Felix med en stor gädda! Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.seIsmete fin gös! Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.seFelix med ismete gös! Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.seMicke med ismetegös i skymningsljuset!! Fiskeguidning med fiskeguide Mikael Puhakka www.fishguide.se

Nyligen körde vi (jag och Felix Rimfrost) vinterns sista ismete efter gädda och gös. Då isarna var dåliga så bytte vi fiskevatten i sista stund, och mycket lyckat blev detta! Isen var förvånansvärt bra, men inte inne vid land där den var ganska dålig. Taktiken var att fiska i det djupaste området i hela sjön, och i djuphålan på ca 6 meter så hade vi klart bäst fiske (det tog ett tag att hitta djupområdet). Resten av sjön har ett medeldjup på ca 2-3 meter, så all fisk verkade ha samlats i det allra djupaste området. Intressant var att vi hade bäst fiske på förmidagen, och sedan ”dog” fisket nästan helt, troligen då luftrycket sjönk samtidigt som fullmånen var på antågande! Fiskeutrustningen bestod av Red & Yellow Pilker, Shimano TR 100 rullar, Normarks fina 250 mm motorisborr mm. Betet var mörtar och abborre! Det ska förövrigt bli väldigt spännande att sjösätta Hobie Pro Angler 12 fiskekajaken där framöver, då det helt saknas ramper i sjön! Känn er varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörigheten!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer