Ilskna gäddhugg!

Nu när det börjar bli varmare i vattnet blir det fart på gäddorna. En metod som jag använder  framgångsrikt då är snabbtrolling. Jag kör med enkla Spöparavaner som jag har kort släpp till wobblerna. Djupgående wobbler typ Rapala Tail Dancer deep och Rapala husky deep fungerar riktigt bra. 

 Det är en bra metod då det är enkelt att följa botten vassar  och grundkanter. Om det är 3 meter djup där man fiskar har jag 2.5meter till Spöparavanen blir det djupare ökar man bara längden imellan. Då får man betet att gå precis ovanför botten. En annanfördel är att gäddorna lockas av paravanen dom blir nyfikna och kollar vad det är sen kommer wobblern pang. Riktigt häftiga hugg blir det med så kort släpp. Farten jag kör i brukar vara mellan 2 till 3 knop man får testa vilket som är rätt den dagen. Fiske hälsningar Henrik

 

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren