Temperaturen ökar i vattnet och jag byter taktik

Nu ökar temperaturen i vattnet och abborren och gäddan jagar betesfisken i ytan sam att mycket insekter kläcks när solen är framme därför lägger jag mina jiggar åt sidan och fiskar mer crankbaits och ytbeten på abborren och gäddan. Spinnerbaits är perfekt i varma vatten när man fiskar gädda, mycket ljud och vatten som pressas fram. Jag kommer visa ett gäng beten som kommer ligga överst i min låda både på abborre och på gädda. Blue Fox Buzzer

Vi börjar med ett spinnerbaits som heter Blue Fox Buzzer de väger 20g och detta kan du fiska i ytvattnet. Buzzer har vasskydd som gör att du kan fiska de i vass, nate och annat skräp som jag kallar sallad^. Betet är lämpat för gädda men jag tror att abborren kan vara sugen på den här med. Blue Fox Super Bou 6

Näst på tur är ett lite större spinnerbaits, Blue Fox Super Bou 6 som väger 23g. Betet har en riktigt buskig svans av mjuka fjädrar, den pressar mycket vatten och ingen gädda kommer missa den här.Blue Fox Super Bou 8

Sist men inte minst är Blue Fox Super Bou 8 57g, Dubbla skedar som flyttar mycket vatten och gör mycket liv av sig. Betet är utformat så man kan fiska i tät växtlighet utan att fastna. En riktig killer för storgäddan. Skitter Pop

Vi går över till abborren och nu när dom börjar jaga fisk i ytan och andra insekter så är popper ett grymt bete, Skitter Pop finns från 5cm till 12cm. Betet surfar på vattenytan och dyker aldrig under, de retar verkligen abborren och gäddan till hugg.goa beten

Vi avslutar med mina favoritbeten och de är allt från yta till botten, Rippin`Rap är ett vibrationsbete som har en tunn hög profil och en ettrig gång i vattnet, mycket rassel. Den är snabbsjunkande och de gör att du kan fiska den på olika djup. Storm Rockin`Shad är ett snarlikt bete med en starkt vibrerande kropp och rasselkulor som avger högt ljud, betet är en nyhet.

Scatter Rap är byggt på ett nytt koncept, Skeden ger betet en flyende gång, betet tillverkas i balsaträ.  Storm Zig Stick är ett riktigt coolt bete som går i ytan, veva hem de och trixa lite med spötoppen så har du en sida till sida gång. Detta betet har jag fiskat på 30-40cm och de blir riktigt snygga och spektakulära ythugg på. Max Rap Fat Shad är ett bete som går lite djupare, det är den mest avancerade wobblern från Rapala, varför? jo för att Max Rap Fat Shad är utrustad med ”Max Cast”- tekniken för långa och precisa kast, jag kan tänka mig att den funkar sjukt bra på abborren men framförallt gösen. Scatter Rap Crank Deep är som den andra Scatter Rap fast den här går djupare ca 2,8-3,6m beroende på hur fort man vevar. Den funkar på gädda, abborre, ädelfisk och gös.

Till sist har vi en nyhet till och de är Rapalas Weedless Shad, de är ett bete med enkelkrok och vasskydd, jag har provat den här stenhårt i vassen och den fastnar verkligen inte! och riktigt skön rullande gång och vill du kan du släppa den till botten och jigga hem den. Detta är en riktig killer på abborren, den finns i många trevliga färger så de är bara välja o vraka.

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide