Vertikalfiske efter stor gös

DSC_0227

Vertikalfisket efter gös fortsätter. Idag var Jag och Simon Brunell ute på en sjö som varje år brukar leverera stor gös. Klockan ringde 04.30 och vi satte oss i bilen med Hasse Andersson vrålandes i högtalarna. Det gäller ibland att vara tidigt ute på sjön när man fiskar gös då huggen kommer i små perioder. Och en period brukar kunna vara när det börjar ljusna, så vi siktade på att försöka träffa den.

Det var en ljuvlig morgon med helt spegelblankt vatten, lite dimma och sol. Kändes lite overkligt.

Simon börjar. Och på 3 släppet för dagen så kniper han en fin fisk på runt 4kg med riktigt bra kondition. Olekt. Fisket fortsätter men är segt till och från. Vi gör långa förflyttningar för att hitta aktiv fisk och till slut hittade vi en plats där dem verkligen var i stöten. Jag släpper ned jiggen en halvmeter ovanför fisken och börjar arbeta med den. Fisken reagerar direkt och stiger upp och hugget är brutalt. En kort fajt och en 3kg+ glider in i håven.

Ett tag verkade de som om alla gösar var intresserade av våra beten och många visade intresse eller högg, men storleken var inget att tala om. Min tur att släppa. Bromsar upp betet  1 m ovanför fisken för att inte skrämma den då den såg ut att vara riktigt fin. Fisken skjuter upp som en kanon och klipper direkt. Spöt gungar tungt och en riktigt fin gös glider in över håvkanten. Äntligen en bättre fisk. 5680 gram och 80 cm lång. Min näst största gös någonsin. ett par foton och sedan fick hon simma tillbaka.www

Dagen slutade med 11 gösar totalt men inga monster tyvärr. Tack Simon för den här grymma dagen!

Tack för att ni läst och skitfiske!

//Sebastian ”Littlepiker” Eriksson

DSC_0196

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide