3 dagars fiske och hela 9 arter landade

Tobias, Edvin och jag hade planerat att testa ett pass på braxen i ån, ingen av oss har fiskat särskilt mycket brax innan så de kunde vara en skoj grej. När dom kom till mig så var de fullt med packning i bilen, men de gick att trycka in mina prylar med. Väl nere vid vattnet så satte vi upp tältet och därefter våra spön, det var mycket aktivitet i ytan och kort där efter så får vi en björkna på kroken. mycket småfisk som hugger på vår dubbel majs/mask. Jag lyckas landa första braxen på 2,8kg (dock är dom bilderna borta från kameran:( så nu fanns hoppet att vi skulle få större fisk. Vi la planen att fiska in på natten sen ta 3-4 timmars sömn och fiska tidig morgon, men braxarna hade inte vaknat så vi gick över till lite abborre ett par timmar och vi lyckades peta upp ett par kring kilot. Jag måste bara flika in att jag är så j*vla nöjd med de nya abborre spöet Shimano Crucial! vilken känsla de är att sätta mothugget och drilla fisk på de.

Vi gick över till brax igen men på dagen fick vi löja,björkna,sarv,abborre men Edvin skickar på en fet björkna på gäddmetet och hänger den 2 meter ut strax över ytan och sen ska han säga att fasen så fin den är och i samma sekund kommer en pike och tar betet och dyker. Det blev en spektakulär drillning ett par minuter innan Tobbe landar fisken, gäddan va 110cm och vägde 9620g. Så de är bara att lyfta på hatten och säga grattis!

Natten närmar sig och huggen kommer, Tobbe har flytet och drar ett par braxar på rad. Edvin är inte sen att hänga på, 4-5 pb fiskar landas och Tobbe drar största braxen på 5280g och Edvin tar en på 4460g.

Jag fiskade med ett Shimano Beastmaster Light Feeder och en Shimano Aernos 2500Fb samt 0,15mm Sufix och snacka om att se dom små fiskarna när dom hugger och genast blev dom små fiskarna roliga att drilla när man kör lätta prylar. Abborre, löja, brax, björkna, gädda, id, mört, sarv, snorgärs är dom arter vi fick på 3 dagar. En riktigt trevlig tripp och de är inte sista gången vi gör en sån här satsning, vad väntar här näst? håll utkik här på bloggen så missar ni inget. 324 5 6 7 8

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide