Jakten på storabborren – PB dubble

Jag och min trogne vapendragare Simon Brunell har varit ute och bänt igen. Vi både kände att det var dags att ta abborrfisket på allvar och satsade stort den här gången. Vilket skulle visa sig ge utdelning. Vi sjösatte båten tidigt på morgon och vi började leta efter betesfisken med hjälp av ekolodet. Men fram tills lunch så hade vi bara två små abborrar och några gäddor i båten. Vi sökte vidare och sedan släppte det. Först smackar det i för Simon och efter en riktigt lång fight så kunde vi håva en rätt fin gädda på 96 cm. Vi fiskade vidare i samma område där betesfisken stod pelagiskt som predatorerna festade. Jag droppade min jigg vertikalt och stannade en meter ovanför betesfisken. Sedan vänder jag mig om och ska precis säga till Simon att det borde stå stor abborre här då det rycker till hårt som tusan i spöt och jag gör mothugg. Jag känner direkt att detta är en abborre och att den är riktigt fin. Fisken visar sig i ytan och det visar sig vara en riktigt fin abborre som resulterade i nytt längd PB. 1 kg prick och 44 cm lång. Så skönt att det äntligen släppte efter en tuff förmiddag. DSC_0302DSC_0287

Nu var humöret på topp igen. Jag släpper ned jiggen igen och ser ett fint eko på 10 m som står under betesfisken. I nedsläppet så ser jag att linan slutar singla ned redan på 8 metern vilket inte kunde vara botten så jag saftade i med ett mothugg och mitt yasei red ax-player stod i en fin båge. Fisken börjar rusa och jag inser att det är en bättre gädda igen. efter någon minuts drillnings så smäller det på Simons grejer och han säger att detta måste vara en bättre abborre sen börjar fisken rusa som en gädda så då blir vi fundersamma om det är abborre men i slutet på rusningen ser vi dem klassiska knycken från en svepande abborrskalle och nu blir det bråttom. Jag pressar på min gädda lite extra och lyckas håva den och kroka av den innan Simons monster abborre glider in över håvkanten och glädjen är total. Gäddan visar sig vara samma 96:a som Simon tagit några minuter innan så den kastas snabbt tillbaka i sjön.
Abborren får ligga kvar i håven och vila sig, efter en hård fajt. Fisken visar sig vara en riktigt fin bit och blev nytt PB för Simon. 1340 gram och hela 47.5 cm lång. Grattis mannen, den var du så värd!!

DSC_0319DSC_0339

Nu kunde vi avsluta dagen nöjda och glada med två fina fiskar i topp. Tack för att ni läst!

//Sebastian ”Littlepiker” Eriksson

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide