Mer Östersjölax landad!

Nyligen hade jag en laxtrollingguidning på havet igen, och bra gick det! Vi landade en fin lax, och tappade även två laxar varav en var klart bättre när vi skulle bryta för dagen, Shimano Tekota 600 rullarna knarrade härligt!

20150614_143319Nyligen hade jag två herrar i båten på laxtrollingfiske, och bra gick det! Vi började fiskedagen med att kroka på en helt okej lax som vi drillade ganska länge, men ca 30-40 meter bakom båten så lossnade den supervassa kroken och laxen smet. När vi fått ut alla grejorna igen så small nästa lax på ganska omgående, men denna laxen fick vi behålla då den saknade fettfena (en odlad lax med andra ord) och satt fint krokad i munnen! Laxen var en fin fisk (se bilden), och tog djupt på Cannon Uni Troll djupriggen 12 meter ner precis likadant som laxen vi missade strax innan. Dom flesta laxtrollare pratar ”fot” då dom pratar djup eller längd, men själv pratar jag gärna meter då jag har Cannons Uni Troll djupriggar med meterskala, samt fina Shimano Tekota 600 trollingrullar, och även på dom är det meterskala!  Efter detta så hände det inte mycket alls, men när vi började prata om att bryta upp för dagen så högg ännu en urstark lax ilsket på (på yttersta ytspöt med 20 gr), och den här laxen kändes klart mycket större än dom två tidigare laxarna vi krokade på under fiskedagen. Vi drillade den länge och på lång lina, men när vi väl fått in den ca max 40 meter från båten så lossnade även den här laxen trots helt nya superkrokar! Det suger, och troligen hade den sista laxen som nu smet blivit ”årets lax” (för min del) då den var mycket större än dom andra laxarna under den här laxsäsongen! Vi hade en mycket trevlig fiskedag på havet trots en del regn, och även idag såg vi en hel del sälar i sjön! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens, sommarens och höstens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733

Comments

Kommentarer