Plågad av ”tafsgnagare”

Äntligen tjänligt fiskeväder när århundradets blåsigaste vår äntligen släppte ifrån sig en dag med både sol och lugna vindar i tisdags. En dags semester fick det bli och gasen i botten mot abborrsjön. En sjö som jag kommer testa hårt i år efter större fisk. Jag är övertygad om att det finns riktigt stor abbore där, men än så länge behövs fysiska bevis. Men dom abborrar jag sett på kort från ortsbefolkningen visar rätt stöddiga bitar som tyvärr fiskats med nät, avrättats och avnjutits till middag. Inget ont i abborre som mat, men dom riktigt stora kunde ju få simma kvar tycker man. Har man inte tiden att åka långväga till mer säkra fiskevatten får man helt enkelt göra det bästa av situationen och satsa på hemmaplan. Tyvärr gick hela dagen i gäddans tecken. Att leken är slut råder det inget som helst tvivel om. Kärleksbestyren måste gått väldigt hårt till för nu var dom hungriga – riktigt hungriga. Vart man än fiskade plågades man av dom grönklädda ”tafsgnagarna”. Jag drillade säkert 25 gäddor innan jag fick lön för mödan med en fin abborre strax under kilot. Ingen bjässe, men ändå ett framsteg i just denna svårfiskade sjö. Att utforska en helt ny sjö är inte så lätt i början, särskilt om det inte finns någon djupkarta att tillgå. Men jäklar vad kul det är. Varje nytt fiskepass ger en ny pusselbit att lägga till det stora hela. Jag är sjukt envis och kommer givetvis inte ge mig innan hela sjön är kartlagd. Så är det bara…


Ps: Shimano Yasei Perch är även ett underbart litet spö att drilla ”tafsgnagare” på.

Mvh Björn ”Carlo” Karlsson

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide