Blandade rödingbilder från Vättern

Århundradets blåsigaste sommar till trots har det ändå gått att fiska några dagar i Vättern efter röding. Eftersom det inte varit något stabilt högtryck har också fisket varit väldigt upp och ner. Men det har ändå kommit upp många fina fiskar i båten. Jag har haft en skiftande besättning, allt från proffs till amatör. Särskilt roligt är det de dagar fisken är på bettet och någon är med som knappt fått en fisk tidigare. En röding som hugger ett bete speedjiggat upp från botten kan bli en chockartad upplevelse. Alla som varit med, förutom en mycket närstående fiskekompis jag inte vågar berätta namnet på, har hitills fått känna på musklerna av röding över tre kilo. Det är obetalbart att se fiskeglädjen hos de som inte är så vana när rödingen tar lina på hård broms och tjurrusar mot botten. Sann fiskeglädje! Nu laddar jag för en veckas fiskesemester i Östergötland.

Här kommer några bilder på några av besättningsmedlemmarna och deras fina fångster.

 

Anders ”Kingen” Johansson har tyngst i båten än med en praktfisk på 4,1 kilo.

IMG_5678

 

IMG_5770Jens ”Bitterkvist” FagerbergIMG_5438Per-Arne ”I have no Panoptix”  LundbergIMG_5573

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide