Lyckat pelagiskt rödingfiske!

Nyligen körde vi ett riktat rödingfiske via vertikalgrejerna, och bra gick det! Vi fick fina fiskar, men tappade även en riktigt stor röding strax under båten…

IMG_1507 RPG IMG_1512 RPGNyligen tog vi en sväng till sköna Vättern för ett spännande rödingfiske via vertikalspöna, och bra gick det! Fisken var ganska trög och vägrade stundtals att visa något som helst intresse för betena trots att vi såg dem på och nära botten via ekolodet, men plötsligt kom det olika huggperioder då det började nappa för oss och även i andra båtar samtidigt! Vi fiskade ganska djupt, och hade bäst fiske när vi kom nära botten där mycket av fiskarna befann sig, dock nappade de alla en bit upp i vattenlagren för oss. Rödingarna varierade i storlek, men två rödingar var helt klart värda några bilder! När det var dags att bryta för hemfärd så började det hända grejer, varvid vi avslutade fiskedagen med att tappa en riktig tungviktare till röding intill båten, en riktig sur besvikelse var detta såklart då vi var tvungna att bryta för hemfärd! Rödingen är en oerhört stark fisk via vertikalspöt, och är den fisken som dominerar vid vertikalfiske i Vättern! Ibland kan det även nappa på gädda, öring och lax via det pelagiska fisket, men själv har jag ”bara” fått öring som bonusfisk tidigare via det här mycket trevliga fisket! Vi blandade ganska mycket med beten, men det helt nya Gomuku betet från Storm (jag tror den heter Gomuku Williamsson) var ett bete som vi fiskade en hel del med, samma bete förövrigt som duktiga Björn ”Carlo” Karlsson har fiskat jättebra med på röding tidigare nu i sommar (tack för tipset Carlo)! Spöt bestod av det supertrevliga Shimano Speedmaster AX Jigging/Jerk, laddad med en Caenan 101 rulle, och på den 0,15 mm Sufix 832 flätlina. Jag vill varmt rekommendera detta kanonfina och mycket lätta spöt (Speedmaster AX Jigging/Jerk) till rödingfiske, men även till bl.a. gösfiske såklart! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer