Mer gäddor och gös via Ultra Eel

Nyligen hade jag en fiskeguidning efter gädda och gös, och båda arterna fick vi även! Vi körde först spinngädda, och sedan ett vertikalfiske på djupet..

20150628_155116 20150628_174926Nyligen hade jag företaget AWP Rör AB på ett trevligt kundevent ombord, och bra gick det trots ett ganska trögt sportfiske överlag. Vi började med spinnfiske efter en ganska säker kant med ofta fint sjögräs, men nu hade vi inte ett hugg där trots att det kändes hett. När vi väl närmade oss en grynna som jag personligen har som en liten favorit i området, så ”lovade” jag att vi skulle få fin gädda på platsen, och att det ganska ofta nappar större gäddor där. Vi hann inte fiska länge alls först Alex drog på dagens bästa gädda (se bild), fisken var dessutom hans första gädda någonsin! Gäddan var urstark, och tog ett Blue Fox Lucius 35 gram skeddrag vilket alltid är ett superhett bete efter leken och ända fram tills att vattnet blir kallt ganska sent på hösten. Skeddragsfiske är ganska underskattat, men många gånger ett mycket trevligt bete! Fisket var generellt trögt, men vi fick gädda och tappade även gädda på olika platser före att vi bytte fisketaktik och art. Vädret var väldigt fint och varmt, men kanske aningen för blåsig då vi skulle vertikalfiska lite djupare efter gösen nu! Vi hade kontakt med flera gösar, och fick även en gös via 40 gram Storm Ultra Eel jiggen som är en himla trevlig jigg! Vi körde inte vertikalfiske länge alls först det var dags för en ny fiskemetod igen! Det blev totalt en ganska kort fiskedag för oss, och innan vi bröt så körde vi ca en timma trolling ute på fjärdarna efter pelagisk gös och gädda, men detta gav inte någonting. Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer