Ta med barnen på fiske!

Nyligen tog jag en liten fisketur med sonen då han var ledig från dagis! Vi körde lite pelagiskt prickskytte mellan fikat/lekandet och båtåkandet, och fick även fisk via fångstsäkra Storm Ultra Eel..

20150703_154856 777Nyligen tog jag en kortare fisketur med sonen i Quintrexbåten då vädret var kanon, och då vi samtidigt hade en liten lucka över för ett kul sportfiske på sjön. Vi körde ”pelagiskt prickskytte” ett tag, men ekoloden var lite för roliga att trycka på tyckte Wilmer ganska snart, vilket såklart gjorde fisket väldigt svårt då man plötsligt hade en helt fel meny uppe på plottern etc. Vi fick i varje fall en lång men ganska smal gädda före att knapparna blev för intressanta, och detta uppskattades mycket då dom plaskar mycket i vattnet och är samtidigt coola med sin stora mun! Bild: Selfie. Betet var en Storm Ultra Eel med en 50 grams orginalskalle, vilket alltid är ett säkert kort på tex gös vilket nu var målet för den här fisketuren (om man får en ärlig chans såklart). Wilmer vill gärna åka ut mer i båten såklart, och uppskattade även mycket att köra båten tillsammans med mig! Nästa gång får vi se vad vi hittar på, kanske lite trolling efter gädda och gös!? Utöver detta ska vi såklart även ut och flötmeta från någon trevlig brygga med mask eller maggots i sommar, vilket även detta brukar uppskattas mycket! För er föräldrar som vill ta ut barnen med på sjön så kan jag göra en special under sommaren antingen från min Quintrexbåt eller Silver Eaglebåten till ett bättre pris. Vill ni föräldrar ha ett mete från någon trevlig strand så kan jag även ordna detta med nya toppknutna metspön och revar till ett bra guidepris. Till detta ingår givetvis bete som mask eller maggots samt mäsk för att locka in fisken, metspöna och revarna får ni sedan behålla efter fisketuren! Ut och fiska med barnen nu, men glöm för tusan inte flytvästarna hemma! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer redan nu, allt ingår!

Vi har förövrigt alla relevanta behörigheter (Fartygsexamen klass VII) samt Högfartsbehörigheten, vilket är krav på havet. Även inomskärs krävs minst Skeppare klass 8 samt Högfartsbehörighet!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer