Trixande för bättre Gösfiske!

När jag fiskar gös använder jag shimano catana 7 fots trollingspö med en Shimano Tekota rulle med räkneverk laddad med Sufix 0.40 mm nylonlina.Man får bra koll när man använder en räkneverksrulle jag släpper ut 30-40 meter beroende på hur mycket det blåser. Fluocarbon lina  i stället för traditionell ståltafs är att föredra gösarna hugger bättre med den osynliga tafsen ca 100 cm är en lagom längd. Ena sidan på båten börjar jag med att blya med päronbly som jag sätter fast med en gummisnodd 10 meter före wobblern. Andra sidan kör jag oblyat så får man se vilket som fungerar bäst den dagen. Vilken fart som är gångbar får man testa sig fram till vissa dagar kan man köra riktigt snabbt andra snigelfart. Ett bra knep och kolla vilken fart som är gångbar är att köra i åttor med båten. Gör man så går betet sakta i innersväng och i yttersväng snabbt. Gösarna tar ibland när betet nästan ligger stilla. 

 På bilden en av gårdagens gösar som tog en Rapala orginal 18 cm. Ett bra tips är att stanna båten ibland och sen köra iväg ju mer man trixar desto bättre fiske får man. 

 Trevlig kväll Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren