En dag på sjön med en fiskeklubb

För ett tag sen så skrev SFK Spinn som är en fiskeklubb i Hovmantorp och frågade om jag ville komma och prata lite om abborren, visa hur jag fiskar och med vad jag fiskar samt ha praktiskt fiske med medlemmar under dagen, självklart hoppade jag på erbjudandet. Jim var snäll och körde mig dit och vi mötte upp ordförande i klubben, vi tog oss ut med båt till deras klubbstuga som låg lite längre ut på ö där medlemmar skulle sluta upp inför dagen. Jag visade och pratade om Shimano spön rullar, beten med mera som jag hade med mig, jag är ingen talare utan gillar mer praktiska saker men när man väl kom igång så rullade snacket på bra och vi fick ta och  avsluta så vi hann fiska med=). Klubben hade gjort upp en lista där jag fiskade med en till 2 medlemmar åt gången i ca 45 min, mycket skönt tugg om fiske blev de givetvis och dom fick prova dom 3 olika spön från shimano som jag hade med mig och olika beten.

info grill mm

Abborrar blev de i lite mindre format och en o annan gös och gädda fick medlemmarna med. vi slöt upp vid 12 tiden för lite mat som klubben stod för. I sista båten innan lunch åkte med 2 unga grabbar och den ena hade precis satt ett bete så linan vajade i vinden utan tafs, så jag visade en double grinner knut, en knut man gör mellan flätlina och fluorocarbon och fc linan använder jag då som tafs när jag fiskar abborre. Det blev lite snack om knuten på lunchen så jag fick visa den äldre generationen knuten med=)

fiskebilderIMG_1402

Eftermiddagen bestod av fiske och jag skulle hinna fiska i 3 olika båtar, vi tog både lite abborre och nån gös när jag var med. Vi slöt upp vid klubbstugan vid 4 tiden där vi summerade dagen och jag hade med ett par priser till längsta abborren och dagens största bonusfisk, och om jag inte minns fel så var den största abborren 35-36cm och dagens största bonusfisk var en gös på ca 60cm.

 

Jag vill tacka SFK Spinn för en rolig dag.

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide