Storm Ultra Shad – Hett bete för röding!

IMG_5972

– Där satt den, hör jag Strömberg säga, samtidigt som spöt böjer sig i en kraftfull båge. Han har fått uppdraget att testa Storm Ultra Shad i både 12 och 15 cm medan jag provar lite andra beten. På under en timme tar han 6-7 fiskar, dom hugger som galningar även på den stora modellen. Själv lyckas jag ta två fiskar på Blue Fox Lucius Long 36 gram och en på ett Blue Fox Esox 35 gram under samma tid. Det är kul att testa nya prylar är vi rörande överens om. Sist men inte minst kastar vi i ett par provbeten från Rapala som kommer på marknaden nästa år (Rapala Fat Jig) Det är en balanspilk som även funkar till spinnfiske. Även dom leverrerar och bara inom några minuter har jag haft ett par kraftfulla hugg som tyvärr inte resulterar i fast fisk. Strömberg lyckas däremot kroka en fin röding på cirka 2 kilo Inget snack om saken att Stormjiggarna leverrerade bäst, men ändå kul att man kan variera sig lite med olika beten En sak som var riktigt bra med Ultra Shadarna var den lite större svansen som det gick att gömma en stingerkrok bakom på ett perfekt sätt . Dessutom hade dom en högfrekvent gång som lockade bra. Ytterligare ett plus i kanten är att jigghuvudets infästning för beteslåset sitter mitt i jiggskallen, det medför en slingrande gång i vattnet. Ultra Shaden finns i åtta färger i vikterna 30, 40 och 50 gram. Att man inte skall vara rädd för att prova nya saker fick vi även ett bevis för dagen innan då vi på grund av för hård blåst jiggade abborre i norra Vättern. I ren utklassnigsstil fiskade jag ifrån den gode Strömberg med Texas-metoden. Han provade allt han hade i väskan med obefintligt resultat. Sur som ättika var han. Sen fick han upp några helt förtorkade räkimitationer som det stog Vargöns Detaljhandel utanpå påsen. Man kan säga att det var endast en gummiklump eftersom all vätska i påsen försvunnit för typ 10 år sedan. Man hade kunnat använda den oformliga massan som ett dödligt vapen, så hård var den av förtorkning. Gummiklumpen han knappt komma till botten innan det small på en fin gädda runt 8 kg.

Skitfiske!
Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide