Abborrefrossa

Är det nån mer som håller med att det är lätt att få abborrefrossa när man ser stora borrar? Det kan inte vara hälsosamt för hjärta att se stora borrar som följer ända in till båten men inte hugger.

 Jag och grabben stack i väg till vår sommarsjö under eftermiddagen med förhoppningen om att  abborren skulle va på hugget. Efter ett par timmars fiske och inga hugg så tappade grabben tålamodet och bestämde att vi skulle ta upp och åka hem. Men jag lyckades övertyga om att bara stanna en liiiiten stund till vid ett favoritställe.  Jag kastade ut en Storm Z-Stick (walk the dogwobbler) över grundet och pang så började några abborrar jaga efter i ytan men lyckades inte få nån att hugga. De följde ända in till båten och då fick vi se hur stora borrarna va. Då fick jag abborrefrossa! Det var riktiga stora klunsar som vände precis vid båtkanten och sen dök de under båten. Nu kunde vi se stimmet på ekolodet så Felix släppte ner en Rippin Rap och den hann bara ner så högg det direkt. Sen fortsatte det hugga under 15 minuter sen va det stopp. Men under den tiden vi hann med att dra ett gäng fina fiskar och alla tog på min favorit just nu, Rapala Rippin Rap. Tyvärr så blev det inte några kilosborrar den här gången, men nya tag imorgon.   

    
    
 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström