Projekt Storabborre Del:3 Emil briljerar

DSC00347

Hela sommaren plus en bit av september hinner gå innan vi är tillbaks i den lilla sjön. Vi har varit totalt uppslukade av det spännande vertikalfisket efter röding i Vättern. Nu är vi taggade på abborrfisket igen efter den milt sagt katastrofala vårsäsongen då varken fiske eller väder var med oss. När vi sjösätter båten för första gången ligger sjön spegelblank och det är fortfarande sommar i luften. Totala motsatsen mot vårens permafrost och isande vindar. Härligt!

Emil briljerar
Redan vid första fisketillfället märks en stor skillnad och vi fångar en hel del abborre i varierande storlekar. Förutom abborrar över kilot, vissa är strykande nära, men ändå inte riktigt framme. Nu ser man när större abborre jagar i dom täta stimmen av betesfisk. Det är full aktivitet på ekolodet. Strömberg har med sig sonen Emil ett par gånger och det är även full fart i båten under dom gångerna. Emil fiskar med ett litet minispö och drar abborre på abborre innan han lyckas med en kraftfull övertalningsoffensiv att få  testa med ett av Strömbergs längre spö. Han är stor nu och vill inte ha det där lilla ”bebisspöt” längre, säger han. Sagt och gjort! Det dröjer faktiskt inte mer än ett par försök innan han bemästrar tekniken rätt bra. Det lilla spöt kommer han aldrig gå tillbaks till säger han. När det kommer förbi ett par killar i kanot vrålar han så att det hörs över hela bygden att han minsann skall visa dom hur en världsmästare kastar med spinnspö.  Han tar i för kung och fosterland och drämmer i med allt vad han har. Ridå! Typiskt kommer då det första misslyckade kastet och snubbarna i båten har rätt svårt att hålla masken det syns. Det gäller milt sagt för mig och Strömberg också. Men skam den som ger sig,  redan vid nästa kast får han ut draget en bra bit igen och tycker det var typiskt hans otur att det skulle misslyckas precis när kanotisterna paddlade förbi. Vi försöker mildra sorgen med att intala honom att även en sann ”mästare” kan misslyckas ibland.

Fortsättning följer…

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

Normarks Produktkatalog

 

Emil ”Spinnvärldsmästaren” Strömberg i egen hög person!DSC00444

Abborre strykande nära ett kilo, men ändå inte!
DSC00353

Ytterligare en fin abborre, men inte heller den når det magiska strecket!DSC00307

Det blir många beten att prova under en dag!IMG_1833

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide