Projekt Storabborre Del:5 I gäddans tecken!

IMG_0021

De senaste besöken vid den lilla abborrsjön sjön har gett blodad tand med flera fina fiskar så vi är snart tillbaks med förnyade krafter. Vi har kommit in i oktober och hösten börjar lida mot sitt slut. Sjöröken ligger tät över sjön och löven från träden singlar sakta mot marken där de bildar en färggrann matta att vandra på ner till den lilla abborrsjön. Hösten är verkligen en härlig årstid med naturens alla skiftningar. Hög och klar luft att andas! För mig får det gärna vara höst ända fram till våren.

Gäddfest i abborrsjön
Tyvärr märker vi snart att vi är tillbaks på ruta ett igen när det gäller abborrfisket. Dom tvärvägrar att hugga igen! Visst ser vi dom på ekolodet, men dom visar ingen som helst aktivitet. Inte betesfisken heller, dom är helt ofredade där dom står i enorma stim utmed kanter och grund. Man kan ju bli tokig för mindre! Däremot upplever gäddorna en ny storhetstid verkar det som för dom går till attack som aldrig förr.

IMG_4306IMG_7008IMG_0639IMG_0668

En av alla gäddor bjuder mig på en helt fantastisk fajt på lätta grejer. Jag fiskar med ett  litet Shimano Yasei Perch 190 och en Shimano Stella 1000FE  som nu för första gången får visa vilken fin broms den har när gäddan, som vägde drygt 8 kilo, sätter hårt mot hårt. Dessutom bjuder den på ett par riktigt magnifika luftsprång då hela gäddan befinner sig ovan ytan. Snygga och spänstiga upphopp, helt enligt regelboken, tyvärr var landningarna något fiaskoartade med kraftiga buklandningar, därav dras stilpoängen ner till endast 5,5 poäng. Det var lite synd, men fajten var det i alla fall inget fel på så där blev det toppbetyg! En del gäddor är bara för roliga att få på spö, snacka om fajters!

Kapten krok gånger två
Vid ett annat tillfälle har jag med mig Mattias Åström igen, han som drog den fina abborren på 1560 gram som jag skrev om i förra inlägget (det kan du läsa om här) Även denna dag gick i gäddans tecken, abborrarna var givetvis som bortblåsta, men jag måste säga att gäddfiske är rätt kul det också, särskilt med lätt utrustning. Mattias fick den största gäddan under dagen på dryga sex kilo. Ytterligare några dagar senare var jag där själv och lyckades då fånga samma gädda igen, men denna gång i helt motsatta delen av sjön. Att det var samma gädda gick tydligt att se på den kluvna stjärtfenan där överdelen bildar en väldigt karakteristisk krok. Gäddan går nu givetvis kvar i sjön under täcknamnet ”Kapten Krok” och det ska bli spännande att se om vi kan fånga den igen. IMG_0700BildBildruta-2015-10-25-07-04-49Jag har nu kommit ikapp mig själv i rapporteringen från den lilla abborrsjön. Vi får se om det hinns med några mer pass i höst, annars får nästa rapport komma från vinterfisket.

Skitfiske!

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo”Karlsson

Några utrustningstips för gädda!

Normarks Produktkatalog 2015

Storm Wildeye Seeker Shad

Storm R.I.P Shad

Blue Fox Lucius

Shimano Haspelrullar

Shimano Multirullar/lågprofilrullar

Shimanospön

bland mycket annat…

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide