Projekt Storabborre Del:7 Nytt ställe gav mersmak!

DCIM117_VIRB

Projekt Storabborre Del:7
Nytt ställe gav mersmak!

Pusselbit efter pusselbit läggs till det stora hela i den lilla abborrsjön och vissa platser börjar sakta men säkert framträda som mer fångstgivande än andra. Dessutom tillkommer nya ställen som inger förhoppningar om framtida bra fisken.  November har inträtt och med den är den sköna brittsommaren som var i slutet på oktober ett minne blott. Ett par pass till har det blivit med både bra och dåligt resultat. 

Nytt ställe med blandat resultat
Förutom att givetvis försöka fånga någon riktigt stor abborre så är en baktanke med det här sena fisket att försöka kartlägga lite vart både betesfisk och predatorer samlas inför vintern. Det kan vara guldinformation att ha i bagaget när man kliver ut på första bärbara isen. Av en ren slump hittade jag ett riktigt hett ställe för några dagar sedan när jag egentligen var på väg tillbaks till rampen och körde en väg som jag vanligtvis inte tar. Kanterna runt den här sjön är mycket branta och rätt svårfiskade, men denna kant som jag aldrig tidigare sett var mycket mer långsamt sluttande och avslutades med en rätt stor ”flada” med djup mellan 8-10 meter. Det var inte mycket betesfisk på fladan, men däremot en hel del ekon som stog i små grupper mellan 2-5 fiskar. Jag vill påstå att det luktade abborre lång väg. Till min stora glädje small det på rätt omgående och på en kort stund landade jag två fina kilosborrar där den tyngsta vägde 1250 gram. Några klockade in strax under strecket och även ett par riktigt fina klunsar var på och tyngde i spöt, men dom avgick tyvärr till slut med segern. Vid ytterligare ett pass vid sjön gick färden givetvis direkt till det nyhittade stället men då hade dom fullständigt stängt igen matintaget. Inte ens gäddorna visade minsta tillstymelse till hunger. Man blir ju heltokig när man hela tiden ser stora borrar på lodet, men inte kan få dom till hugg.

 

DCIM123_VIRB
En av sjöns svårfångade abborrar, denna på 1250 gram

Med vänlig hälsning
Björn ”Carlo” Karlsson

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide