Trevligt havsöringsfiske

Nyligen hade jag en havsöringsguidning i skärgården med A-Key AB, och bra gick det! Vi hade 7 hugg under dagen, och landade även två havsöringar, samt tappade en öring..

20151127_14012420151127_131427 RPG 3Nyligen hade jag A-Key AB på ett trevligt havsöringsfiske och kundevent med två kunder, och bra gick det! A-Key AB importerar kött från när och fjärran, och erbjuder bl.a. det bästa som man kan få tag på! Vi började fiskedagen med att försöka hitta fisk, och fram till lunchen så hade vi endast haft ett enda hugg. Vädret var väldigt blåsigt och tufft, men efter den fantastiskt goda lunchen som bestod av oxfilé från Australien (finns endast normalt på dom allra finaste restaurangerna) samt en helt suverän potatisgratäng, så gick vi ut på mer utsatta ställen där vi hittade fisken. Alla tre herrarna i båten hade kontakt med fiskar, och bäst gick det för Henrik och Rickard som båda landade en varsin havsöring. Krister som alltid brukar vara ”Mr 100%” fiskade bra som vanligt, men lät generöst kunderna fiska av dom hetaste platserna först (kände jag), men ändå drog han på en havsöring ”bakom” båten som grabbarna hade missat. Tyvärr lossnade den fina fisken efter ett tag när den plaskade i ytan, men en blank och fin fisk var det! Krister är en mycket van och duktig fiskare, och har dragit mängder med stora gäddor över 10 kg, ännu större laxar, havsöringar etc, så han tog det med ro att öringen smet bara 5 meter från båten! Vi hade totalt ca 7 säkra kontakter med havsöringar, och bäst fiske hade vi där vinden låg på, fast ändå lite ”bakom uddarna” där det började läa en aning. Det var stundtals omöjligt att hålla spänd lina och ha kontakt med draget då vindbyarna påverkade fisket en hel del, men bra skötte sig grabbarna ändå! Speciellt när vi fiskade tvärs ut så tog vinden rejält med lina, och det var mycket pga. detta som vi missade så många fiskar den här dagen. Som vanligt fiskade Rapala Minnow Spoon fint i vattnet, och var även det draget som kändes hetast under dagen! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka höstens, vinterns och vårens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

P.S. För er som inte har  hittat julklapparna ännu till tex ”den bästa säljaren” på företaget, barnen, maken etc – så kanske en fiskeguidning kan vara någonting kul att ge bort!? Vi kan maila över ett trevligt presentkort som enkelt kan ändras till en ”God Jul present” istället! Hör av er så mailar vi presentkortet till er, och som endast gäller efter en ö.k om pris, plats, fiskemetod etc. Ett annat trevligt julklappstips är ett Shimano Yasei STC Monster spö för dom som gillar gäddfiske med större/tyngre beten (spöt är lätt och mycket trevligt), eller en Shimano Aernos C5000 haspelrulle (billig och supertrevlig) – och tillsammans har ni MIN fiskeutrustning som jag gillar mycket på gäddfiske (eller köp båda föresten så har ni en bra combo)!! :-)

Comments

Kommentarer