Pimpelrödingar på hugget!

Idag pimplade jag med klubbkompisarna Olle Eriksson,  Jocke Eriksson. Först testade vi på en ganska stor sjö med siktet inställt efter abborre. Dom var inte alls på humör idag, kanske det kalla vädret som gjort dom köldstela. Så vi bytte sjö mitt på dagen och satsade på Röding, Regnbåge istället. En liten Källsjö  med kristallklart vatten blev valet. Redan i första hålet fick Olle en röding. 

 Rödingblänke med en tafs på 15 cm och maggotagnad mormyska  var gångbart. När jag fiskar ädelfisk varierar jag djupet mycket då fiskarna simmar mycket upp och ner. En bra teknik är att börja straxt under hålet och fiska sig sakta neråt då kommer hugget ofta på vägen neråt. En fin regnbåge blev nästa fisk. 

   Vi fick ett gäng rödingar till innan det var dags att åka hem. Trevlig helg  Henrik.

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren