Shimano Bassterra XT

”Ett litet spötips i vintermörkret för er som går och längtar till våren då abborrfisket på öppet vatten sätter igång”

IMG_0825

Bassterra XT – Nya abborrspön från Shimano!

Vintern går fortare än man tror och snart står våren för dörren, isarna försvinner och spinnfiskeutrustningen för abborre skall fram ur förrådet. Är det någon som läser detta som går i tankarna på att införskaffa ny utrustning inför  säsongen kolla gärna  på de nya superfina Shimano Bassierra-spöna.  Jag har haft förmånen att klämma lite på dom i förväg och det är riktigt, riktigt trevliga spön. Välbalanserade, hyperkänsliga och snygga. Dom kommer i fyra olika utföranden. Två spinn och två haspelspön i vardera två viktklasser. Spöna är odelade och har handtag i korg/gummerad kork och är tillverkade i XT-100 grafit. Spöringarna är Fuji-Alconite K-Type. Rullfäste Fuji DPS.

Shimano Bassterra XT Odelat spö i XT100 grafit. 7-21 gram. 6,6″ spinn
Shimano Bassterra XT Odelat spö i XT100 grafit. 7-28 gram. 6,10″spinn
Shimano Bassterra XT Odelat spö i XT100 grafit. 4-8 gram. 6,2″ Haspel
Shimano Bassterra XT Odelat spö i XT100 grafit. 6-10 gram. 6,6″ Haspel

IMG_0824

Martin Liden böjer spö och Tobias Rosen på Westgear i Halmstad vill inte vara med på bild.

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson.

 

 

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide