Shimano Citica I – Rätt val för rödingvertikal!

IMG_6173

Shimano Citica I – Urstark lågprofilsrulle med hög utväxling.

Jag föredrar att ha en hög utväxling (Gear Ratio) på de rullar jag använder till rödingvertikal. Det blir lättare att kontrollera farten på betet och man får en omedelbar respons när man saktar in eller ökar farten. En viktigt detalj eftersom rödingarna oftast måste triggas till hugg. Shimano Citica I har en utväxling på 7,2:1 och tar in 76,2 cm på varje vevtag. Jag hårdtestade den i somras och den fick slita rätt hårt under många tuffa pass.  Kort beskrivit – en underbar rulle till rödingvertikal!

s-l1600

Hagane Body.
X-Ship-Kraftöverföring.
SVS Infinity Brake System.
5 rostfria kullager och ett rullager.
Utväxling: 7,2:1 (76,2 cm per vevtag)

Youtubeklipp från Icast 2015

Läs mer om Shimano Citica i Normarks produktkatalog 2016

Normarks produktkatalog 2016

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide