Vinterservice och krokbyte

imageVintern är den årstid jag passar på att gå igenom mina beten och byta krok om det behövs. Under säsongen lever dem ett hårt liv, stenar, stockar och förhoppningsvis nån fisk. Vid avkrokning är det väldigt lätt att man rätar/böjer kroken eller skadar spetsen . Alla dessa faktorer kan vara avgörande om du landar fisken eller inte. Några krokar som passar bra till vobblerfisket är VMC7450 en lätt krok (rak) som likaså passar till stingers. VMC7545 är en ”spark point” för ännu bättre penetrering vid krokning. Den krok jag använder mest är VMC7552 som är en ”hybrid” i krokgapet och farligt vass som jag upplever krokar allt.

 

Viktigt när ni byter krok är att inte använde för stora eller försmå krokar då dessa ändrar gången på betet. Är ni osäkra vilken krokstorlek ert bete har gå in på Rapala’s hemsida så hittar du krokstorleken under beskrivningen av betet.

 

Simma lugnt//Mathias

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson