Galen lax! 

Ett djupriggshugg som heter duga!

Sittandes i soffan proppmätt efter att jag har smällt i en söndagsstek (pizza, trots att det är måndag) och ska summera dagens fiske på Vänern. Jag och min kompis Martin var mycket fundersamma imorse när vi såg vindprognosen för Vänern om det skulle bli en trollingtur eller ej. Men vi chansade och stack iväg till Kristinehamn och där var det hela 35 ekipage som hade rampat i före oss.! Det var visst en trollingtävling som jag tydligen glömt bort. Väl ute på sjön så var det inte så farlig med blåsten och vi hann inte vänta så länge innan det löste ut ett spö på babord sida. Men det kändes direkt att det inte var en laxartat fisk utan  in kommer en tre kilos gädda som var riktigt smällfet och som förmodligen på väg in till nån lekvik. Det dröjde inte länge innan samma sak upprepades igen med en gädda i samma storlek. Sen kom ett sjudundrandes djupriggshugg, och i första rusningen så tog den 25 meter och så höll det på ett par ggr innan vi håvade en vildlax på ca 4 kg. Vi krokade loss den i håvgarner och släppte sedan tillbaka den. Sen var det dött länge innan det brakade loss på riggen igen. Den här gången hade jag stackat en löja med bara tre meters släpp och tre meter ner. Jäklar vilket hugg det blev. Innan vi gav upp för dagen så drog vi till ett som brukar innehålla mycket gäddor och på en timma så hade kontakt med åtta gäddor största låg på ca 5-6 kg så nästa helg blir det spinnfiske efter gädda Har så många nya beten att testa så nu får den här veckan snart vara slut så man kan fiska igen :)  

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström