Juniorer på ”Sportlovsfisket”

Nyligen hjälpte jag kommunens Sportfiskeklubb att arrangera ”Sportlovsfisket” för juniorer. Själv fick även jag hjälp som ung, så det kändes bara kul att hjälpa och lära dom nya unga på isen..

20160303_102721

KSFK som står för Kungsängens fiskeklubb hjälper varje år ungdomar och barn i sitt ungdomsarbete med en hel del kul. Den här gången var det bokat ett ”Sportlovsfiske” på isen, vilket jag hade lovat att hjälpa till att arrangera (och gärna gjorde det även gratis mot några korvar). Isarna var bra där vi var, och nu skulle det pimplas en massa abborre för nybörjare. Som ung var jag själv en aktiv pimpelfiskare, och vann faktiskt många tävlingar (även flera riktigt stora), men nu var det på nybörjarnivå! Flera av deltagarna hade dessutom aldrig gått på is tidigare, så vissa var skeptiska i början! Fisket var som förväntat svårt då många pimplade med tjocka vantar, men det kom ändå upp abborrar lite här och var på isen. Pimpeldagen var inte så lång, men vi hann även med lite korvgrillning vilket var trevligt och uppskattat av alla! Jag vill samtidigt nu även passa på att varna för svaga vårisar, då isarna tar mycket stryk nu när det blir mildgrader. Där isen är okej en dag, kan den vara livsfarlig nästa dag så största försiktighet råder på vårisarna! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/ Bokning:  www.fishguide.se

Comments

Kommentarer