Premiär, 24 gäddor landade!

Nyligen hade jag båtpremiär och samtidigt vårens första båtguidning, och bra gick det! Vi landade 24 gäddor (C&R), och hade även en drös sköna hugg! Gäddorna stod grunt och koncentrerat…

20160327_115920 RPGstorm_rip_screw-625x393Nyligen hade jag årets första båtguidning, och bra gick det! Fiskedagen började dock inte som planerat, då vi åkte till en plats som skulle vara isfri (”endast is i skuggsidorna” enl den ”säkra” rapporten), men det låg tyvärr is överallt vilket var lite snopet! Ett gäng mil senare i en helt annan del av skärgården så lade vi dom första kasten några timmar senare! Fisket gick i det ”nya” området bättre än förväntat då det nappade bra med gädda fläckvis. På många platser var det helt tomt, medans på andra platser så stod det mycket fisk koncentrerat! Vi såg även mycket fisk utöver dom som vi fick (efterföljare, skrämda fiskar etc), och missade även flertalet fiskar utöver dom 24 gäddorna som vi landade! Personligen var jag mycket nöjd med antalet landade fiskar, då det ibland kan vara galet trögfiskat i det området så det var kul (jag har fiskat mycket i området förr)! Beten som vi fiskade med var nya Storm Splittail, Seeker Shad, samt Storms RIP Curly Tail vilken är en het jigg kan jag lova! Det nya Shallow skruvsystemet, ”Multi Depth Screw System” fick sig även det ett testfiske och utan tvekan var det ett galet smidigt sätt att justera viktningen av jiggarna. Samma jigg kunde på nolltid ändras från en helt shallow variant till tex 10 gram bly vilket vi ofta växlade i mellan! Tummen upp säger jag för denna Storm-riggningen då man kan fiska med samma bete från grunt vatten till mycket djupt vatten utan att behöva krångla, endast ett snabb viktändring gör man så är det klart! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens, sommarens och kanske höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Ps. För er som har Instagram så har jag en sida där med en massa fiskebilder numera! Besök gärna min ”Fishguide.se” sida, och vill ni följa mig så går det såklart också bra…

Comments

Kommentarer