Sista pimpelfisket på hemmaplan!

Idag fiskade jag med klubbkompisarna Olle och Jocke Eriksson från Nora. Vi valde en stor klarvattensjö till fiskeplats. När vi fiskar på den här sjön är det djupfiske som gäller 12-20 meter. En lina som fungerar bra när man fiskar så djupt är Sufix  invisiline fluocarbon den trasslar  lite samt är stum så man känner nappen bra. Ett bra tips när man lindar på ny lina är att sträcka ut linan. Ta hjälp av en kompis eller bind fast linänden i något. Sen är det bara att dra ut hela linan och sträcka ut den några gånger, efter det trasslar det mindre. Abborrarna var ganska tröga idag men efter lite letande hittade vi en bra djupkant som gav utdelning med fina borrar. 

   Det här var sista pimpelfisket på hemmaplan, isen börjar bli mjuk. Nu blir det lax och gäddfiske istället. Skitfiske Henrik

Comments

Kommentarer

Om Henrik Lindgren