Stor ismetegös!

Nyligen hade jag vinterns första gös-ismete, och bra gick det! Gösen var försiktig under fiskedagen men gäddorna var däremot i farten, och totalt blev det 10 gäddor & två gösar landade..

20160228_160446Nyligen hade jag stammisarna Martin, Victor och Andreas på ismete efter gädda och framförallt gös, och bra gick det! Vi körde ismetet på ett ganska djupt vatten, men hittade fisken en bit upp från botten. Vädret var kanon, helt vindstilla och runt nollan vilket verkligen satte fart på fisken. Grabbarna var mycket taggade, men själv hade jag några elaka baciller i kroppen och fick köra i ett mycket lugnare tempo än vanligt. Direkt på morgonen hade vi ett napp som jag tror kan ha varit en riktigt fin/stor gädda men den fisken ville tyvärr inte samarbeta hela vägen upp, och tyvärr ville den heller inte nappa något mer. Under fiskedagen hade vi en massa sköna napp bland spöna, och totalt blev det 10 gäddor samt två gösar landade varav den ena gösen som var en riktigt fin ”gammelgös” på 86 cm som Martin skickligt drillade upp ur det 250 mm stora ismetehålet (se bild)! Vi missade även xx antal napp då fisken var kinkig (speciellt mitt på dagen då solen stod högt)! Båda gösarna nappade sent under dagen när skuggorna på isen blev långa och solen stod lågt, men så är det nästan alltid på ismete efter gös känner jag! ”Gammelgösen” blev årets första, och vilken superfin fisk Martin sedan fick! Summering av fiskedagen var att det var en av dom bästa isfiskedagarna på länge trots att jag var ganska sliten, och korven som vi grillade på isen var riktigt gryma! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka vårens och sommarens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 – Hemsida/Bokning: www.fishguide.se

Comments

Kommentarer