Vårpremiär på Vänern

Äntligen trollingfiske! Idag så stod det fiske på schemat och jag tog med min gamla ”vapendragare” Jonas Svensson. Vi stack till Vänern och sjösatte båten vid rampen Laxhall, Torsö där man under senaste tiden dragit några riktigt fina laxar. Vi stack ut mot det klassiska laxhaket ”Ammotippen” och där small det på en mindre lax ganska omgående. Sen dröjde det inte länge innan vi fick en fin lax som tog på min nya trollingfavorit Rapala Shadow Rap som är en nyhet i år. Jag har testat den med en trekrok st2 monterat i mittenöglan då tycker att den går bäst och får en rundare gång runt 1,5-2 knop. Låter man alla krokarna sitta kvar så klarar den snabbtrolling upp till 3 knop utan problem.  Läs mer on Shadow Rap i Normark katalog 2016 

   

  

 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström