Projekt Storabborre lever vidare!

IMG_0209

Projekt storabborre lever vidare!
En av årets planerade fiskesatsningar blir att utforska abborrfisket i de småsjöar som finns i mitt eget närområde. Till det här projektet har till och med en liten träskbåt (Alumacraft 1036) köpts in för att använda i de mest svåråtkomliga pölarna. Den som läste min blogg på Rapala Proguide förra året kunde läsa om vår satsning i en liten sjö någon mil från Skövde där vi trodde stenhårt på att det kunde finnas stor abborre. Tyvärr var fisket i sjön ofta trögt, men det kom ändå upp en del fina abborrar med en toppfisk på fina 1560 gram. Men det tar tid att kartlägga nya vatten så årets fiske borde rimligen ge mer utdelning. Det får framtiden utvisa!

Se film från förra årets fiske i den lilla abborrsjön här.

Nytt år! Nya chanser och nya vatten!
Till detta år kommer vi även plussa på några andra sjöar som skall utforskas. Anledningen till den här satsningen i hemmavattnen är att jag inte vill åka långa sträckor varje gång jag skall ha chans på en stor abborre, annars hade givetvis fiske i en del väl utvalda kuståar, skärgårdar med bräckt vatten, eller andra högproducerande sjöar man känner till varit att föredra. Men dessa ligger för långt bort så det får bli några enstaka besök i så fall. Bompassen kommer säkert rada upp sig för det kommer inte bli tal om något mängdfiske i dessa sjöar. Den saken är helt säker. Det blir bettskena och pannben som gäller.  Jag tycker det är skitroligt att utforska nya sjöar även om man inte får stor fisk varje gång. Vem vet, den kanske finns där i nästa vik? Eller bakom nästa udde! Jag kommer att rapportera om både stor och liten fisk, beten, metoder och en hel del ekolodsteknik. Så häng med här på bloggen på jakten efter drömabborren i ”mina” sjöar.

IMG_2000

Team Donout – nytt supergiftigt fisketeam med kaksmak!
Det kommer säkert bli en del galna upptåg under året, bland annat har jag bildat ett giftigt fisketeam ihop med Björn Strömberg och hans son Emil (7 år) där Emil propsade på att få bestämma teamnamnet. Eftersom lille Emil är en stor förespråkare för att båten skall packas till brädden med diverse delikatesser från stans bästa konditorier, och då helst bakverk med mycket socker och glasyr,  bestämde han att laget skulle heta Team Donout. Först var det Team Glasyr som var populärast, men efter viss eftertanke ångrade han sig. Han tyckte kanske att det lät lite löjligt! Team Donout var mycket tuffare! Så se upp på småsjöarna runt Skövde när Team Dounout är ute. Vi kommer bli hyperfarliga! Ses vi på böljan är ni alltid välkomna över på en kakbjudning, men det bör nog vara tidigt på morgonen i så fall, för senare på dagen har nog det lilla kakmonstret rensat förrådet.

Med vänlig hälsning Björn ”Carlo” Karlsson
Team Donout

Comments

Kommentarer

Om Rapala Proguide