Shimano Metanium DC – Kastinställning

Shimano Methanuim DC

Hej på er!

Senaste tiden har det diskuteras mycket kring  lågprofilsrullar och dess egenskaper. Vanligaste frågan är vilken rulle som är bäst anpassad till abborrfisket. Just till detta fisket kastar man mänga gånger relativt lätta beten 5-12gr, det är då rullens prestanda verkligen sätts på prov.  Shimano Metanium DC är kanske den mest potenta rullen som finns på svenska marknade för detta fiske. En processor i-DC5 styr spolens rotation under kast och minimerar risken för ett bakslag, ultimata arbetsområdet är 5-30gr. Jag har även kastat lättare beten utan problem. Efter att ha provat rullen ett tag kan jag säga, du måste verkligen jobba för att det ens ska bli en tendens till bakslag. Om det blivit bakslag har jag haft fel inställningar på rullen.

Viktigast är att ställa in den lintyp samt kastvikten på betet du tänkt använda: N=Nylon PE=Flätlina F=Flourocarbon. Kastbromsen 1=18-30gr 2=10-20gr 3=8-12gr 4=5-8gr À=7-30gr

Jag gjorde ett klipp hur du ställer in det viktigaste!

 

Comments

Kommentarer

Om Mathias Holgersson