Fin lax landad, och återutsatt!

Nyligen hade jag en laxguidning på havet, och bra gick det med en fin lax landad! En snabb bild och sen C&R, det kändes verkligen som att den fisken klarade sig! Vi tappade även en fin lax… 

20160612_093537_resized RPGNyligen hade jag en guidning med Stefan Andersson från Tribeca Finansutveckling AB med kunder, och bra gick det på kundeventet! Vi hade ett blåsigt väder, speciellt på förmidagen men fiskbart var det hela dagen ändå. Vi hann inte fiska länge alls efter att vi fått ut alla beterna och bara max ca 10-15 minuter senare så small det på en fin lax som kunden Thomas generöst lät Stefan drilla. Allt gick bra och när vi hade laxen landad i den stora gummerade håven så gick allt fort, en snabb bild och en uppskattad vikt till ca 12 – 14 kg!? Fångstmannen Stefan är en gammal tungviktare i boxning på 2 meters höjd, så man kan eventuellt bli lurad av bilden (han hade dessutom marknadens största Sundridge overall i stl Giant på sig), så en kraftfull herre är det! Efter bilden ”kastade” jag ner Stefans första lax någonsin med huvudet före i sjön igen (typ så som man gör med sejen i Norge), och riktigt fint simmade laxen iväg mot friheten. Det är grymt svårt med C&R på havet, speciellt då det är grov sjö men den här laxen är jag övertygad om att den klarade sig fint vilket kändes riktigt bra! Enligt gällande bestämmelser så måste lax med fettfena (som våran fisk) återutsättas på havet, detta gäller dock inte i älven även om det skulle vara samma fisk! Senare under dagen hade vi ett skönt vrål till i en av mina Shimano Tekota 600 trollingrullar, men den laxen lossnade efter några minuters drillning på lång lina! Shimano Tekota 600 med räkneverk är för er som inte bestämt er ännu vad ni ska ha för rullar, en mycket trevlig trollingrulle! Eller varför inte en havsfiskerulle om man nu vill så!? Jag kör nämligen samma rullar till laxtrollingfisket, men även till havsfisket vilket funkar klockrent! På laxtrolling har jag rullarna laddade med 0,40 mm Sufix XL Strong nylonlina som jag köper på storspole, och på den rullen som jag kör havsfiske med så har jag laddat den med Sufix 832 0,28 mm flätlina vilken klarar extremt mycket tyngd och kraft i vattnet! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och kanske vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  –  www.fishguide.se

Ps. Jag vill samtidigt passa på att önska alla besökare på min hemsida, liksom på Rapala Proguide hemsidan en riktigt trevlig midsommar – ta det lugnt och skitfiske på er (glöm inte flytvästen)!! :-)

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

Comments

Kommentarer