Roliga smågäddor på ytan!

Nyligen körde jag ett gäddpass i en skogssjö med Rapala BX Walking Minnow, och bra gick det! BX Minnow är en cool wobbler med hård gång i ytan – ett måste i lådan enl mig!

20160625_165208Gäddan på bilden är liten, men riktigt kul fiske blir det även med dessa fiskar då man ser betet hela kastet, och ALLA huggen! Nyligen körde jag ett kortare gäddfiskepass i en mindre gäddsjö, och riktigt kul fiske hade jag med Rapala BX Walking Minnow som är en wobbler som går från ytan och ner till ca max 15 cm djup! Vevar man den i ett ganska lugnt tempo med en wiretaffs så går den ca 4-8 cm under ytan, och med garanti så kommer man inte missa ett enda hugg om man följer betet hela kastet (speciellt i klart vatten). Galet kul fiske då gäddorna ofta hoppar vid hugget, och då wobblern har en mycket hård gång även i lågt tempo så lockar den gädda ända nere ifrån 3-4 meters djup till ytan har jag fått erfara med sköna hopp-hugg som följd! För er som fiskar grunt, så vill jag VARM rekommendera detta betet då den är unik i gång och har en bra araktion för fisken! Vid ett annat tillfälle körde jag samma bete i en annan större sjö, och även där fiskade den riktigt bra över grynnorna med sjögräs! Wobblern är hyfsat liten med sina 13 cm, men man kastar den förvånansvärt långt vill jag påstå, och då gången är så hård så fiskar den jättebra! Glöm inte att göra vevstop även här (wobblern flyter), då huggen ofta kommer då! Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens, höstens och kanske vinterns fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733 Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Ps. Jag vill samtidigt passa på att önska alla besökare på min hemsida en riktigt trevlig midsommar – ta det lugnt och skitfiske på er (glöm inte flytvästen)!! :-)

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

Comments

Kommentarer