Trevligt gäddfiske med kunder!

Nyligen hade jag ett trevligt gäddfiske inbokat, och okey gick det! Vi körde på platser som tidigare gett stor fisk, men det var fläckvis runt grynnorna som gav flest hugg (dock bara smått där)..

20160604_092742_resized_1 RPGNyligen hade jag ett gäddfiske inplanerat, och okey gick det! Vi började fiskedagen med att köra djupvassar och i anslutning till lekområden då ofta grövre fisk brukar kunna stanna kvar där för att jaga vitfisk som ska in och leka  som tex mört, brax etc. Den senaste tiden har vi fått flera fina gäddor på över metern just på detta fisket i min båt, så taktiken var nog rätt!? Fisket gav omgående en fin gädda som duktiga Andreas krokade och som vi även landade (se bild). Vi körde på och drog några enstaka fiskar till i fiskeområdet, men samtidigt kändes det som att det var aningen för lite fisk kvar i områdena. En kollega körde endast kanterna på några öar, och hade på två fläckar ett bra fiske, speciellt efter lunchen då de hade ett fint rally på en plats som ofta brukar leverera bra! Även vi provade fisket runt grynnorna ett tag, och fick även gäddor omgående där. Fanns det fisk på platsen så hugg dom ganska bra omgående, men många platser var också helt tomma också upplevde vi vilket är ganska vanligt så här tidigt på sommaren när alla platserna inte ”fyllts på” ännu med gädda utan mycket fisk är ofta kvar i anslutning till lekområden eller i frivattnet. Två lite större gäddor blev det, och den ena var Andreas fina fisk som är med på bild! Utöver dom fiskarna som vi landade så tappade vi även ovanligt många gäddor då vi ibland hade lite löslina, aningen sena/klena mothugg etc, men efter några timmar så fiskade grabbarna riktigt bra! Vi blandade en hel del med beten då även gästerna (duktiga Andreas) hade egna beten med, men flest hugg hade vi nog på ett skeddrag från Blue Fox skulle jag vilja påstå!? Känn er förövrigt varmt välkomna på ett kul, lärorikt och ett spännande sportfiske framöver i båda guidebåtarna – boka sommarens och höstens fisketurer här redan nu! Kom som ni är, allt ingår!

Fiskehälsningar, Mikael ”Mike Pike” Puhakka 0708-722 733  Hemsida/Bokning:  www.fishguide.se

Ps. För er som följer Instagram så har jag även en sida där med en himla massa sköna fiskebilder! Sidan heter ”Fishguide.se”, om ni är nyfikna…

Comments

Kommentarer