22 hälleflundror!!

Under några dagar den här veckan har jag tillsammans med Tommy, Johan och Stefan från Ricoh varit på Söröya. Fisket och vädret var fantastiskt, sol värme och lugna vindar gjorde att hälleflundrorna var på bästa hugghumör. Vi fiskade tre långpass, två ggr vid Kamöy och ett ute på Storskalten vi tyckte det var bäst att passa på när vädret tillät oss att köra dessa långa resor på havet. På ett dygn körde vi totalt 100 distans. Under dessa dagar landade vi 22 hälleflundror och de tre största va 170, 165 och 160 cm och sex st mellan 120-135cm. Fisket efter torsk på Storskalten gav oss många torskar med topp på ca 17-18 kg. Vi fiskade bäst med Storms Wildeye Giant Jigging Shad 30 och 23 cm samt Wildeye Giant Jigging Curly tail 26 cm. Färgen som vi fick mest fisk på var blå (BSD). Sen testade jag en het Stormnyhet som kommer under 2017 och den gillade på torsken och hälleflundran skarpt. Jag filmade med en Waterwolf och man såg tydligt var att fisken gillade gången och kunde inte låta bli att hugga. Jag fick även med på film när en hälleflundra hugger bara ett par meter under båten, jäkligt fräckt. Film kommer att läggas ut så fort den är officiell Kommer att bli ett mycket bra bete att fylla havsbetesboxen med nästa år. 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström