Popper = spännande fiske

Drog iväg en sväng häromdagen till ”min” favvosjö här hemma i Örebro efter att ha varit bortrest i snart tre veckor. Min fiskebroder Jonas hakade på utan att man behövde övertala honom särskilt länge. Målet va att ytfiska med Rapala Skitterpop som är ett av mina favoritbeten till abborre. Redan efter ett par kast så hade vi vajande abborrefenor som plöjde efter poppern men missade. Några kast senare så slogs ett gäng borrar om min Skitterpop och jag landade en 42 cm. 

Nu va det Jonas tur att klappa på en abborre in i håven glider en 43 cm och den lossar direkt i håven så han gör ett nytt kast på samma stimm och pang så satt en 42 cm så nu hade Jonas två fina borrar på två kast liggandes i håvgarnet.

Tio minuter senare kom regnet och det slutade att hugga på ytbeten så vi bytte taktik till en annan favorit Rapala Rippin Rap. Då fick vi igång borrarna genom att låta den sjunka ett par meter sen snabb invevning men det blev inga större fiskar. Nu blandade sig även smågäddorna med leken med galet höga hopp. 

Comments

Kommentarer

Om Stefan Källström