Rapala rockar i finvädret

Blev en spontantur med lillbåten i samband med köp av nytt stort badrumsfönster. 30,5mil för att bara hämta ett fönster kändes långt, så 3,6m gummibåt samt ett par spön fick följa med. 
Solen står mitt på himlen och det är helt vindstilla när vi slänger båten i sjön. Jag ser genast en sjösandslända intill strandkanten….ajaj bara den inte kläcker NU! Sjösandsländan borde ha kläckt för nån vecka sedan! Öringen i denna sjö blir kusligt selektiv när denna stora slända kläcker. Som tur är kommer en syndvind på 2-3ms medan vi tuffar ut med båten. Vi hinner bara fiska runt 10min innan första spöböjen är ett faktum , fet och fin öring på 2,3kg som tog samma x-rap jag hade grymt harrfiske med tidigare i veckan. Vi lägger ut igen och puttrar till ett område där jag fått massvis med fisk över 5kg tidigare år. Smack! Rejält hugg på gamla hederliga F11 silver/svart. Härlig fight där fisken hoppar hela båtens längd flera gånger medan vi försöker håva. Tillslut sitter en 3kgs öring säkert i gummihåven. Ett par snabba bilder sedan får fisken simma hem igen. 
Fiskarna fortsätter att vara huggvilliga och vi hade totalt 8kontakter varav 5st kom hela vägen, på 5-6h fiske. Samtliga mellan 1,6-3kg. 

Fantastiskt att man med så små medel och enkla grejer kan ha så fint fiske. Vi provade lite allt möjligt mellan stor dipsy nere på 10-12m och helt oblyat i ytan. Nästan Alla fiskar högg på det som presenterades precis under ytan. 

Silver/svart och silver/svart med inslag av orange var melodin, som så många gånger förr. En f11 tog pension efter denna tur ca 1,5säsong gammal=effektiv! Mvh Ingemar O


Comments

Kommentarer

Om Ingemar Olsson